Detenen a Mallorca a tres fugitius cercats per les autoritats d'Alemanya, Suïssa i Polònia

Publicado 28/11/2019 17:11:49CET
Cotxe de la Policia Nacional
Cotxe de la Policia Nacional - EUROPA PRESS - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   La Policia Nacional ha detingut a Mallorca a tres fugitius cercats per les autoritats d'Alemanya, Suïssa i Polònia que, presumptament, haurien comès diversos delictes, entre ells, econòmics, de trànsit de drogues, de suborn, de lesions i de falsedat documental.

   Segons ha informat el cos policial en una nota de premsa, les detencions s'han dut a terme en quatre dies, en el marc d'una acció operativa engegada pel Grup de Localització de Fugitius Internacionals.

   En aquest sentit, la investigació es va iniciar amb l'emissió de les Ordres Europees de Detenció i Entrega de tres fugits per part de les autoritats de reclamants.

   Més tard, segons les perquisicions, es va determinar que els acusats podrien trobar-se a Mallorca, per la qual cosa agents del Grup de Localització es van desplaçar a l'illa per continuar amb el cas 'in situ' i van explicar el suport de la plantilla territorial.

   A més, per part de la Policia alemanya es va sol·licitar el desplaçament d'altres dos investigadors per intercanviar la informació necessària respecte al fugitiu reclamat per aquest país, cercat des de feia més d'un any.

FUGITIU CERCAT PER LES AUTORITATS POLONESES

   Una vegada a l'illa, els agents es van centrar en la localització del fugitiu cercat per les autoritats poloneses, reclamat per la seva participació en diversos il·lícits penals que l'havien convertit en "un dels fugitius més rellevants per a aquest país".

   Segons han detallat des del cos, l'any 2001 va començar a delinquir a Varsòvia, sent detingut quan es trobava armat amb un fusell automàtic que utilitzava en les activitats delictives que desenvolupava en una banda organitzada que es dedicava al trànsit de drogues a gran escala.

   Poc després, aquest va començar a cometre robatoris a persones amb gran violència, agredint-les amb objectes contundents de forma sorprenent, així com robatoris amb força en habitatges.

   Paral·lelament, i juntament amb persones del seu entorn, l'acusat cometia robatoris de vehicles de gamma mitjana i alta, subornant amb milers d'euros als policies per evitar la seva detenció.

   Més tard, l'any 2012, el detingut va començar a delinquir amb la fabricació i venda de metanfetamina, així com la seva distribució per tota Polònia.

   Quan va ser condemnat a complir una condemna de presó, va aconseguir falsificar documents mèdics que desaconsellaven el seu ingrés, sent finalment descobert i acusat també per aquest fet.

   Davant la gravetat de tots els fets que se li imputaven, va desaparèixer el 2015, per la qual cosa les autoritats poloneses van ampliar la seva recerca per tota Europa.

   No va ser fins a principis del 2019 quan es va tenir coneixement de la seva possible localització a Mallorca, on "tractava de passar desapercebut com a treballador de la construcció".

   Per part del Grup de Localització de Fugitius Internacionals de la UDYCO Central es va iniciar una cerca, explotant tots els indicis a l'illa en col·laboració de la UDYCO de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Palma.

   En aquesta línia, una vegada localitzada el possible habitatge del fugitiu, es va establir un dispositiu policial de vigilància. Poc després, i de forma imprevista per als agents, es va iniciar un incendi fortuït a l'edifici situat enfront del que es trobaven.

   Alertat pel soroll i les sirenes, el fugitiu va sortir a la balconada del seu habitatge, sent vist pels policies. Tot seguit, els agents van bloquejar la sortida del domicili i van cridar la porta, identificant-se en repetides ocasions com a Policia Nacional.

   Davant la seva negativa a sortir, es va sol·licitar l'autorització judicial per a l'entrada a l'habitatge, culminant la seva detenció amb èxit, després de ser reduït i detingut pels agents intervinents.

FUGITIU CERCAT PER LES AUTORITATS DE SUÏSSA

   D'altra banda, els agents van localitzar un fugitiu a Palma que havia estat reclamat per Suïssa per trànsit de drogues i condemnat a 20 anys de presó.

   El detingut va ser vist sortint del domicili vigilat, en companyia de la seva dona i la seva filla, pujant a continuació a un vehicle aparcat a pocs metres.

   Amb l'objectiu de protegir als seus acompanyants, els investigadors van continuar amb el seguiment del vehicle, que poc després va començar a realitzar maniobres evasives i canvis bruscs de direcció al percatar de la presència policial.

   Davant aquesta situació, els agents van interceptar el vehicle aprofitant la seva parada en el primer semàfor, sent finalment detingut i traslladat a dependències policials.

TERCER FUGITIU DETINGUT

   Així mateix, una vegada concloses les gestions amb els dos primers detinguts, es va iniciar la fase final de l'operatiu, que va culminar amb la detenció del tercer fugitiu, cercat per les autoritats alemanyes sobre la base de dues OEDE per delictes econòmics, frau, estafa, competència deslleial i immigració il·legal.

   Per elaborar una estratègia de cerca, els agents de la Policia Nacional es van reunir amb els investigadors de la policia alemanya encarregats del cas i desplaçats Mallorca.

   Junts van determinar la zona on podria estar ocultant-se el fugitiu era Calviá. A continuació, va començar un treball de localització del reclamat i van seguir les pistes de la seva activitat en aquesta població.

   Finalment es va aconseguir identificar el domicili on residia, un habitatge que abandonava en explicades ocasions a causa de la solitària manera de vida que portava el fugitiu. Els agents finalment el van detenir aprofitant una de les seves sortides de l'immoble.

   Segons ha informat la Policia, els tres fugitius detinguts han ingressat a la presó per ordre judicial.

Contador

Para leer más