Diversos polítics mallorquins es reuneixen davant la presó per criticar la situació dels polítics presos a Catalunya

Publicado 23/5/2019 17:06:01CET
ARA REPÚBLIQUES

Durant l'acte, la Guàrdia Civil ha identificat al candidat d'ERC-Ara Repúbliques, Mateu Matas 'Xurí'

PALMA DE MALLORCA, 23 May. (EUROPA PRESS) -

Diversos polítics de Mallorca s'han congregat aquest dijous a l'aparcament públic del Centre Penitenciari de Palma per criticar "la situació de presó de polítics i activistes catalans".

Així, la regidora de Podem a Palma, Aurora Jhardi, la regidora d'Alternativa a Artà, la diputada de MÉS per Mallorca, Agustina Vilaret, i l'exportaveu de l'Assemblea de Docents, Guillem Barceló, han acompanyat al president d'Esquerra i candidat a les eleccions europees d'ERC-Ara Repúbliques, Mateu Matas 'Xurí'

El candidat republicà ha dit que "aquest acte no és un acte de campanya sinó una denúncia de la situació que viu Oriol Junqueras i la resta de presos i exiliats". A més, ha agraït la "diversitat política i ideològica" dels representants que han recolzat l'acte.

Per la seva banda, Comas ha dit que "estem aquí para, des de la pluralitat de l'esquerra mallorquina, recolzar la candidatura Ara Repúbliques".

Durant l'acte, que s'ha dut a terme a l'aparcament del centre penitenciari, un agent de la Guàrdia Civil ha comparegut i ha procedit a la identificació de Mateu Matas 'Xurí' i de diversos periodistes. Després d'això, Xurí ha dit que venien "a denunciar la repressió de l'Estat i l'Estat s'ha personat per intimidar-nos".

Para leer más