La dona que va matar Paula Fornés conduint embriaga no ingressarà a la presó de moment

Publicado 29/11/2019 18:17:39CET
L'acusada per l'atropellament mortal de Paula Fornés, al costat del seu marit, en el judici a Palma.
L'acusada per l'atropellament mortal de Paula Fornés, al costat del seu marit, en el judici a Palma. - EUROPA PRESS

   La Fiscalia no veu risc de fugida perquè la dona està complint amb les mesures cautelars imposades

   PALMA DE MALLORCA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

   El jutge ha rebutjat aquest divendres que la dona condemnada per l'atropellament mortal de Paula Fornés conduint embriaga ingressi immediatament a la presó, sinó que esperarà en llibertat al fet que es resolgui el seu recurs d'apel·lació.

   Aquest divendres, cap a les 13.00 hores, s'ha celebrat una vista per resoldre la petició formulada pels familiars de la víctima, una adolescent de 15 anys, després que es dictés la sentència que condemna a la conductora a quatre anys i mig de presó.

   La Fiscalia i la defensa s'han oposat a la petició plantejada per l'acusació particular, que exerceix el lletrat Daniel Castro. El motiu és que la sentència no és ferma i l'advocat defensor, Miguel Ángel Ordinas, pensa recórrer la fallada davant l'Audiència Provincial.

   El termini fins que es resolgui aquest recurs pot ser llarg, però la Fiscalia no aprecia risc de fugida, ja que la dona, d'origen polonès, ha complert amb les compareixences periòdiques, els dies 1 i 15 de cada mes, que se li van imposar com a mesura cautelar, segons han informat a Europa Press fonts properes al cas.

LA CONDUCTORA VA FUGIR DESPRÉS DE L'ATROPELLAMENT

   El tràgic succés va tenir lloc damunt les 02.00 hores de la nit del dissabte al diumenge, el 24 de juny de 2018, la nit de Sant Joan, a Sa Ràpita. La sentència considera provat que la dona conduïa el vehicle després d'haver consumit alcohol, que es va distreure mirant el telèfon mòbil i que va envair el carril habilitat per a vianants pel qual caminava la víctima amb els seus amics.

   La sentència també recull que la conductora va fugir després de l'accident i que dos joves que es van creuar amb ella, en veure els danys en el vehicle i després l'accident, es van donar la volta i la van perseguir. Quan la van trobar, un d'ells la va retenir mentre un altre va anar a cercar la Guàrdia Civil.

   El jutge subratlla que sense la intervenció d'aquests testimonis no hagués estat possible localitzar l'autora de l'atropellament. "Per a cinc segons que m'he despistat amb el mòbil, no sé el que ha passat", és la frase que la dona va manifestar a un dels testimonis, que li va llevar les claus del contacte.

   La resolució judicial també detalla que els agents de la Policia Local de Campos van apreciar evidents signes d'embriaguesa en l'acusada, i que se li van practicar proves d'alcoholèmia que van donar positiu.

   El Jutjat penal número 3 de Palma va dictar a principis d'aquesta setmana la sentència amb la qual condemna a la conductora a quatre anys i nou mesos de presó per homicidi imprudent en concurs amb un delicte contra la seguretat del trànsit i d'un altre de lesions, falsedat documental i conducció sense carnet.

   La fallada també obliga la dona a pagar més de 173.600 euros en concepte d'indemnitzacions als pares i el germà de Paula, i de 900 euros per a una altra menor que també va sofrir danys a l'atropellament. A més, prohibeix a l'acusada conduir durant sis anys.

Contador