Un expert afirma que l'arribada de meduses aquest estiu no és alarmant, malgrat la calor, gràcies a les captures

Actualizado 4/8/2008 20:25:36 CET

MADRID, 4 Ago. (EUROPA PRESS) -

La proliferació de meduses a la costa espanyola no és alarmant aquest estiu, tot i que les altes temperatures influeixen en la seva aparició, gràcies a les mesures de prevenció portades a terme en any anteriors, en especial les captures prèvies, segons va explicar a Europa Press el director del Centre de Zoologia i Biologia aplicada del Segura del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), Carlos García Izquierdo.

En aquest sentit, va recordar la relació entre temperatures elevades i aparició de meduses però va apuntar que, a més d'aquest condicionant hi ha molts altres com existència d'algun contaminant o l'aparició de nutrients adequats per a aquesta espècie. "Tot i tot això degut a les mesures preventives que s'han portat a terme els últims anys, de moment no hi ha problemes", va insistir.

Entre les mesures de prevenció contra aquesta espècie, que amenaça any rere any les costes espanyoles, l'investigador del CSIC va indicar que, a més de les captures massives, també existeixen una sèrie de xarxes que impedeixen que aquesta espècie arribi a la riba de les platges.

D'altra banda, García Izquierdo va advertir de "l'extinció d'algunes comunitats de microorganismes" a causa dels elevats índexs de temperatura. Segons l'investigador del CSIC, "aquesta situació afecta tant a la flora com la fauna". "Tots aquests aspectes van contra la diversitat", va puntualitzar.