FSP-UGT opina que el projecte de privatització d'AENA presentat pel Govern és "desafortunat i antisocial"

Actualizado 4/8/2008 21:30:04 CET
Actualizado 4/8/2008 21:30:04 CET

FSP-UGT opina que el projecte de privatització d'AENA presentat pel Govern és "desafortunat i antisocial"

PALMA DE MALLORCA, 4 Ago. (EUROPA PRESS) -

La Federació de Serveis Públics (FSP) del sindicat UGT va considerar avui que el projecte de privatització d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) presentat pel Ministeri de Foment és "desafortunat, antisocial i insolidari", en entendre que és un experiment que pagaran els usuaris i els treballadors.

En un comunicat, la FSP-UGT va explicar que està en contra d'aquest model que situa la rendibilitat econòmica per sobre del concepte de servei públic. En aquest sentit, l'organització va defensar un model que consisteix en el manteniment de la xarxa aeroportuària i aeronàutica de titularitat i gestió pública estatal, amb participació "conjunta" de les comunitats, ajuntaments i agents econòmics i socials.

Tot i això va afirmar que es tracta d'un projecte "antisocial", en entendre que sembla un model dissenyat "només" per satisfer els interessos polítics i econòmics de Madrid i Barcelona.

A més, pel que fa al qualificatiu de "desafortunat", la nota va dir que és perquè es privatitza un 30 per cent d'un servei públic "essencial" per l'arxipèlag, i perquè suposa el primer pas d'un "camí sense retorn" en què es completarà la privatització completa de l'entitat.

Alhora, el sindicat va qualificar la decisió ministerial --que per accedir al model de cogestió fa falta que l'aeroport superi els 30 milions de passatgers anualment-- "d'injusta", ja que no s'ha tingut en compte la incidència econòmica de cada aeroport en cada regió o comunitat autònoma.

Finalment, FSP-UGT va lamentar que durant l'exposició de les xifres d'incidència dels aeroports en el PIB de les CA (Barajas aporta un 10,2 % a la capital estatal, mentre que El Prat (6,2 %) ho fa a Barcelona), podria haver-se tingut en compte les 233 empreses i 9.840 treballadors d'empreses externes a AENA que treballen en Son Santjoan.