El jutge Florit ordena tornar el material confiscat dels periodistes d'Europa Press i del Diari de Mallorca

Concentració en suport als periodistes d'Europa Press i el Diari de Mallorca
Isaac Buj - Europa Press
Publicado 27/12/2018 17:46:35CET

   PALMA DE MALLORCA, 27 Des. (EUROPA PRESS) -

   El jutge instructor del cas Cursach, Miguel Florit, ha ordenat la devolució del material confiscat als periodistes d'Europa Press i del Diari de Mallorca, Blanca Pou i Francisco Mestre, així com de la delegació de les Balears de l'agència de notícies.

   No obstant això, els periodistes han sol·licitat que se'ls citi per la devolució dels objectes --dos telèfons mòbils i dos ordinadors corporatius-- i se'ls notifiqui degudament la resolució per a la seva devolució.

   En l'escrit, presentat davant del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, també es demana que se'ls informi per escrit sobre "el lloc o llocs" on han estat els dispositius, "les persones que hi han tingut accés" i sobre la "realització o no" de qualsevol "obertura, examen, inspecció, escorcoll, còpia o manipulació".

   Així mateix, demanen que en el cas que s'hagin extret, copiat o examinat les dades, se'ls informi per escrit sobre quines dades han estat i en quin lloc s'han emmagatzemat.

   Europa Press i Diari de Mallorca, juntament amb dos periodistes afectats han presentat una querella al Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) contra Florit que va ser qui va ordenar la confiscació dels telèfons mòbils d'aquests professionals, en el marc d'una investigació relacionada amb el cas Cursach, amb l'objectiu de determinar l'origen d'una informació periodística.

   La querella considera que la interlocutòria de Florit constitueix "un atac letal a una de les normes essencials per al desenvolupament de la vida en democràcia" i que s'ha produït una conculcació del secret professional del periodista "absurda i insòlita".

Contador