L'IMAS posa en coneixement de la Fiscalia una presumpta agressió sexual en la residència La Bonanova

Publicado 8/9/2019 11:24:20CET

   PALMA DE MALLORCA, 8 Set. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) ha posat en coneixement de la Fiscalia un presumpte cas d'agressió sexual a una usuària de la residència de persones majors La Bonanova per part d'un treballador del centre.

   Segons ha informat el Consell de Mallorca aquest diumenge, la direcció de la residència va tenir constància dels suposats fets dimarts passat 3 de setembre, i ha estat aquest divendres 6 de setembre quan l'IMAS ha posat en coneixement de la Fiscalia els detalls d'aquest cas.

   El Consell ha explicat que l'equip mèdic de la Bonanova va practicar una exploració a la presumpta víctima i es van trobar indicis "que podrien ser compatibles amb una agressió sexual", posteriorment, se li va practicar una segona anàlisi metge forense a la usuària en un centre assistencial de Palma.

   El mateix dimarts es va obrir un expedient disciplinari al presumpte autor de l'agressió, que es tractaria d'un treballador de la residència, al com se li va suspendre de sou i de feina "amb efectes immediats", segons apunten des del Consell, a l'espera del dictamen de la investigació judicial en curs.

   La direcció de l'IMAS manifesta que es va posar en contacte amb la família de la usuària i se'ls va informar de la situació. Així mateix, se'ls va oferir atenció i assessorament jurídic.

   De manera complementària, l'IMAS va presentar una denúncia davant la Policia Nacional i ha assegurat que "es personarà en el procés com a acusació particular en contra del presumpte autor de l'agressió".

   Des de l'IMAS han demanat "respecte per la intimitat de la usuària i pels seus familiars" així com que es respecti la "presumpció d'innocència".

   Finalment, l'IMAS ha lamentat "profundament" els fets presumptament succeïts en La Bonanova.

Contador

Para leer más