Actualizado 01/07/2008 18:21 CET

Més de 1.000 persones amb discapacitat es van beneficiar del Treball amb Suport durant l'any passat

PALMA DE MALLORCA, 1 Jul. (EUROPA PRESS) -

Un total de 1.167 persones es van beneficiar durant 2007 dels diferents programes inclosos a la Taula del Treball amb Suport que permet als discapacitats tenir l'ajuda d'un preparador laboral que els acompanya fins que són inserits amb èxit en les empreses que els donen ocupació.

En declaracions als periodistes després de la firma del conveni que ve desenvolupant des de l'any 2001, la consellera de Treball i Formació, Margarita Nájera, va detallar que la iniciativa té un èxit del 70 % i que té un pressupost de més de 25.000 euros.

D'aquests, 6.000 són aportats tant pel SOIB com l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, 3.000 pel Consell Insular d'Eivissa, 2.000 pel Consell de Menorca, 6.000 euros més per l'Ajuntament de Palma i gairebé 2.000 euros per l'Ajuntament de Calvià.

Pel que fa a les persones ateses l'any passat, un 48,3 % van ser dones i un 51,7 % homes. Alhora, la franja d'edat més comú va ser entre 16 i 24 anys i, segons el tipus de discapacitat, va primar la intel·lectual, amb un 35,7 %, seguida per la física, amb un percentatge del 17,5 %.

Un dels propòsits de la Taula és aconseguir que la incorporació d'aquestes persones al món laboral es realitzi mitjançant empreses normals i no adaptades especialment a les seves característiques personals.

Es busca promocionar la incorporació laboral d'aquestes persones ja que és un dels aspectes que possibilita la plena normalització social.

Participen unes 147 empreses aproximadament, la majoria de menys de 50 treballadors. Tot i això, aquesta xifra seria preferible que augmentés i, per aquesta raó, Nájera va aprofitar l'ocasió per fer una crida a les organitzacions "nosaltres garantirem les habilitats i la preparació però ells han d'obrir-nos les portes", va manifestar.