Mesquida pregunta al Govern central quan alliberarà l'actualització de les entregues a compte que corresponen a Balears

Publicado 6/9/2019 11:45:05CET
El diputat nacional de Cs, Joan Mesquida, en roda de premsa
El diputat nacional de Cs, Joan Mesquida, en roda de premsaEUROPA PRESS - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 6 Sep. (EUROPA PRESS) -

El diputat de Ciutadans (Cs) Joan Mesquida ha registrat una pregunta al Congrés en la qual pregunta al Govern central quan alliberarà l'actualització de les entregues a compte que li corresponen a Balears com a part del finançament autonòmic al qual té dret, corresponent al 2019.

A més, el balear pregunta a l'Executiu central si és conscient que, si les autonomies no disposen dels recursos econòmics amb els quals contaven, "les hi sotmet a un ofec financer que repercuteix directament i en perjudici dels serveis públics essencials" que aquestes ofereixen a la ciutadania.

Mesquida, qui demana respostes per escrit a ambdues qüestions sobre el "bloqueig" en l'entrega de l'actualització de les bestretes a compte a Balears, ha lamentat que les Illes no hagin rebut aquesta actualització, la qual cosa provoca que es posi "en angoixants dificultats pressupostàries" a les CCAA.

"Si tenim en compte que són les Comunitats Autònomes i els ajuntaments els qui es fan càrrec de la majoria dels serveis públics, com a sanitat, educació i serveis socials, i dels sous dels empleats públics, la situació d'asfíxia financera en la qual es veuen immerses és insostenible", sosté el diputat.

Mesquida argumenta que l'actualització de les entregues a compte "és un imperatiu legal i mai una decisió política" i lamenta que l'actual Govern sigui "incapaç d'oferir solucions i respostes a l'altura de les circumstàncies".

Contador

Para leer más