El metge detingut a Menorca tenia prop de 2.300 enregistraments en un disc dur

Publicado 5/10/2019 14:50:00CET
Imatge de recurs d'un vehicle de la Policia Nacional.
Imatge de recurs d'un vehicle de la Policia Nacional.EUROPA PRESS

   MENORCA, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El metge de l'hospital Mateu Orfila de Maó detingut l'agost de 2018 per gravar amb un mòbil ocult en el vestuari i en el bany a les seves companyes de treball tenia prop de 2.300 enregistraments en un disc dur, tal com han informat aquest dissabte des de la Prefectura Superior de Balears de la Policia Nacional.

   La Policia Nacional ha finalitzat la investigació de l'arrestat, de 43 anys, per un delicte contra la intimitat i, després de visionar el material confiscat, han determinat que hi ha un total de 101 persones afectades, 83 al centre hospitalari i la resta en altres ubicacions i han pogut identificar a 93 d'elles.

   El metge havia organitzat el contingut dels enregistraments fent una classificació que feia referència els llocs on s'havien realitzat i creant subdirectoris amb les inicials de les companyes que havien estat gravades, acumulant en alguns casos més d'un centenar d'enregistraments.

   La investigació es va iniciar l'agost de 2018, quan una infermera de l'hospital Mateu Orfila va sospitar d'un objecte situat sobre una taquilla del vestuari femení, trobant un telèfon mòbil en mode d'enregistrament.

   La propietat del dispositiu va ser reconeguda per un metge del centre sanitari, que va ser detingut en aquest mateix moment. Posteriorment es van registrar el seu lloc de treball i el seu domicili i es van localitzar dues claus amb els quals l'arrestat accedia als vestuaris femenins i un disc dur en la seva taquilla, que contenia enregistraments realitzats entre 2015 i 2018.

   Els enregistraments es van realitzar en espais reservats de l'hospital com banys, dutxes i estades de descans i de treball del personal sanitari.

   El detingut utilitzava per als enregistraments dos telèfons que dissimulava embolicats en plàstic i ocultava principalment en papereres o objectes sobre les taquilles del personal, aprofitant els canvis de torn del mateix i la seva mobilitat pel centre hospitalari.

Contador

Para leer más