Publicado 27/12/2019 14:33CET

La Policia posar en llibertat als 27 migrants arribats a Balears per falta d'espai en els CIE de la Península

Un gurdia civil de servei.
Un gurdia civil de servei. - GUARDIA CIVIL - Archivo

PALMA DE MALLORCA, 27 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional posar en llibertat als 27 migrants arribats aquests dies a Balears per falta d'espai als centres d'internament d'Estrangers (CIE) de la Península.

Segons ha informat la Delegació del Govern a Balears, davant l'arribada massiva d'embarcacions a tot el territori estatal, les places que havien d'haver estat ocupades pels migrants arribats a la Comunitat autnoma ja han estat ocupades.

Malgrat aix, la Delegació ha explicat que se'ls donar assistncies socials i se'ls posar en contacte amb associacions humanitries perqu els puguin atendre en un primer moment.

La matinada d'aquest dijous van ser localitzades tres pasteres en aigües de Balears. La primera d'aquestes embarcacions, de cinc metres d'eslora, transportava a deu persones, tots homes. Va ser detectada pel Sistema Integrat de Vigilncia Exterior (SIVE) aquesta matinada al sud-est de Cabrera.

Així mateix, es va detectar una segona embarcació per la zona de Cala Pi (Llucmajor). Es va detenir inicialment a un únic home per la Gurdia Civil va comenar la cerca de la resta d'ocupants. Fruit d'aquest dispositiu, els agents van localitzar altres quatre persones.

Finalment, es va localitzar una tercera embarcació a Formentera, a la platja de Can Marí. La Gurdia Civil també va realitzar un dispositiu per interceptar als ocupants i va arrestar altres deu persones.

Para leer más