Actualizado 21/01/2009 19:27 CET

El PP critica l'"abandonament" de l'hospital d'Inca i exigeix que es doti dels mitjans perquè faci front a la demanda

PALMA DE MALLORCA, 21 de gener (EUROPA PRESS)

El PP ha criticat avui la situació en la qual es troba l'hospital comarcal d'Inca, després d'haver incrementat les seves llistes d'espera, a prop d'un 50 % en un any, i va exigir al Govern que ho doti dels mitjans econòmics i humans suficients perquè pugui fer front a la demanda sanitària de la població amb els màxims nivells de qualitat.

En un comunicat, els populars van destacar que la llista d'espera d'aquest centre hospitalari era, a finals de l'any passat, de prop de 1.500 pacients en espera per a una intervenció quirúrgica, xifra que representa gairebé un 50 % d'increment respecte a l'any passat i la demora mitjana per operar-se se situa "per sobre de la mitjana dels hospitals de les Balears, superant els dos mesos".

Alhora, va lamentar que per al present any únicament se li hagi assignat un pressupost de 34 milions d'euros, fet que suposa un increment del 3,8 % "de manera que difícilment podrà fer front a totes les necessitats" d'atenció sanitària de la comarca, ha apuntat el partit.

Per tot això, els populars han assenyalat una sèrie de possibles solucions com el "desenvolupament de seguida" del centre d'especialitats que, fins a l'obertura del centre d'Inca, depenia de l'Hospital de Son Dureta i que actualment podria destinar-se a la millora dels serveis i infraestructura de l'hospital comarcal. A més, el PP ha subratllat que s'hauria de dotar-lo de personal en totes les categories i fer una "adequació pressupostària" a les necessitats reals de l'hospital, assignant-li un pressupost específic per a la millora dels temps d'espera quirúrgics i de consultes i diferents proves mèdiques.

El PP va lamentar que la resposta de l'executiu balear davant d'aquesta situació hagi estat modificar la població assignada a l'hospital, derivant les poblacions d'Alaró, Consell, Binissalem i Sencelles des de l'Hospital d'Inca a Son Llàtzer. Aquesta mesura, segons els populars, suposarà "importants incomoditats" tant de canvi de professionals assignats, com de desplaçaments per als habitants de la comarca.

Lo más leído

 1. 1

  El Gobierno francés confirma que el profesor decapitado el viernes fue objeto de una fatua

 2. 2

  Muere un bombero forestal durante los trabajos de extinción de un incendio en Vila-real (Castellón)

 3. 3

  Más de la mitad de españoles cree que ETA sigue activa y el 60% de jóvenes no sabe quién fue Miguel Ángel Blanco

 4. 4

  Así se debatirá la moción de censura de Vox, la quinta de la democracia y la que nace con menos votos

 5. 5

  Dudas sobre el agujero negro más cercano a la Tierra