Un professor de la UIB intervindrà en un cicle sobre dones i el treball en el franquisme que se celebrarà a València

València.- Les dones i el treball en el franquisme, a debat en La Nau en un c
UV
Publicado 8/4/2019 16:13:42CET

   VALÈNCIA, 8 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV) acull des d'aquest dimarts, 9 d'abril, un cicle dedicat a les dones i al treball en el franquisme amb tres debats fins a mitjan maig: 'De la República al primer franquisme', 'Franquisme i repressió contra les dones' i 'Ser dona en temps de Franco'.

   Les sessions estan programades aquest dimarts, el dimecres 8 de maig i el dimarts 14 de maig. Tots se celebren a l'Aula Magna de la Nau a les 19 hores, amb entrada lliure fins a completar aforament. Els organitza l'Aula d'Història i Memòria Democràtica de la UV, en col·laboració amb la Càtedra Interuniversitària de Memòria Democràtica.

   Obre el cicle la conferencia 'Moviment obrer i fonts orals. De la Republica al primer franquisme' amb David Ginard, professor titular d'Història Contemporània de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Serà presentat per Ana Aguado, catedràtica d'Història Contemporània i codirectora de l'aula, avança l'Universitat en un comunicat.

   'Franquisme i repressió contra les dones: últims estudis i estat de la qüestió' és el títol del segon debat del 8 de maig. Serà a càrrec d'Ángeles Egido, catedràtica d'Història Contemporània de la UNED, presentada per Francisco Javier Navarro, titular d'Història Contemporània de la UV i director de la càtedra.

   Com a colofó, el 14 de maig serà el torn de 'Ser dona en temps de Franco', a càrrec d'Aurora Morcillo, catedràtica d'Història de la Florida International University (FIU), presentada per Marc Baldó, també catedràtic d'Història Contemporània i codirector de l'aula.

   El Vicerectorat de Cultura i Esport i el departament d'Història Contemporània han creat l'Aula d'Història i Memòria Democràtica per fer visibles iniciatives relacionades amb la història i la memòria democràtica des de l'àmbit acadèmic a la societat.

Contador