El Rei mostra la seva "gratitud i emoció" a les famílies dels 186 militars espanyols morts en missions en l'exterior

Llos Reyes d'Espanya presideixen la parada militar i la desfilada amb motiu del Dia de les Forces Armades
Jesús Prieto - Europa Press
Publicado 1/6/2019 18:21:57CET

SEVILLA, 1 Jun. (EUROPA PRESS) -

En el marc del Dia de les Forces Armades, celebrat aquest dissabte a Sevilla amb una desfilada militar en què han participat unes 85 aeronaus, 200 vehicles tàctics i de combat i uns 2.600 efectius de l'Exèrcit de Terra, l'Exèrcit de l'Aire, l'Armada i la Guàrdia Civil, el Rei Felipe VI ha expressat la seva gratitud i emoció als familiars els 186 militars espanyols morts en missions internacionals de pau, doncs aquest any es compleix el 30 aniversari de la participació d'Espanya en aquest tipus d'operacions.

En la tradició recepció i brindis que acompanya a la desfilada, el monarca ha estès aquest record i salutació als militars espanyols desplaçats en aquests moments a països estrangers per participar en missions de pau. També ha recordat al guàrdia civil Fermín Cabeza González, mort el passat 30 de maig a Los Barrios (Cadis) mentre participava en la persecució d'un vehicle carregat de substàncies estupefaents. Igualment, ha demanat a tots un brindis "pel que més ens uneix: per Espanya".

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha manifestat del seu costat que els actes celebrats aquest dissabte a Sevilla constitueixen "un reconeixement a la tasca silenciosa i seriosa dels nostres militars, especialment en llocs molt difícils, per garantir el manteniment de la pau".

La titular de Defensa ha recordat especialment als 3.000 homes i dones avui desplegats en missions internacionals i ha tingut un especial record per als caiguts en aquestes operacions. A més, ha destacat l'"afecte" mostrat per la ciutat de Sevilla a les Forces Armades, donada la resposta de la ciutadania davant la desfilada.

Contador

Para leer más