Rosario Sánchez anuncia l'imminent lloguer de 400 m2 en una torre de Cetis per situar serveis judicials a Eivissa

Publicado 22/3/2019 17:17:56CET

   EIVISSA, 22 Març (EUROPA PRESS) -

   La delegada del Govern a Balears, Rosario Sánchez, ha anunciat aquest divendres a Eivissa l'"imminent" lloguer d'un espai a la torre 6 de l'edifici del Cetis per acollir serveis judicials, a conseqüència de l'incendi del gener passat que va calcinar l'edifici dels Jutjats d'Eivissa.

   Així mateix, ha avançat que existeix la previsió d'acabar les obres del nou edifici judicial en la segona quinzena d'abril, la qual cosa significa que "després s'haurà d'equipar, moblar i provar les instal·lacions", iniciant el trasllat una vegada s'hagin recepcionat els treballs. "Hi ha tot un seguit de passos que no significa que quan s'acabi l'obra, es pugui començar a donar servei en aquest edifici", ha dit.

   Segons ha declarat, pel que fa al lloguer en el Cetis, aquest podria ser una realitat al començament d'abril i suposarà disposar d'uns 400 metres quadrats per a diferents serveis de Justícia a Eivissa.

   A més, sobre el funcionament del Jutjat de Violència sobre la Dona, la delegada ha recordat que la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha adoptat decisions perquè el servei funcioni d'una manera "acceptable" en un Jutjat "tan important".

   Damunt la construcció de la nova seu, ha recordat les reunions celebrades entre el Ministeri i l'adjudicatària Acciona per accelerar l'obra.

   Després de la Junta Local de Seguretat que ha presidit a l'Ajuntament de Sant Joan, Sánchez ha agraït la tasca dels funcionaris de Justícia a Eivissa, destacant el seu "esforç i voluntat de servei" per superar la situació provocada per l'incendi del gener passat, que va calcinar l'edifici de Jutjats.

   La delegada ha recordat que "de moment existeix una solució transitòria", en relació als espais cedits pel Consell i l'Ajuntament d'Eivissa per instal·lar de manera provisional diferents Jutjats.

   Així mateix, ha assegurat que la hipòtesi principal de l'incendi és que va ser "provocat", i s'està investigant.

Para leer más