Semilla subministra els productes fitosanitaris per combatre la Xylella

Actualizado 7/9/2019 14:10:04 CET
Afectacions de la 'Xylella fastidiosa'.
Afectacions de la 'Xylella fastidiosa'. - CAIB

   PALMA DE MALLORCA, 7 Set. (EUROPA PRESS) -

   El Servei de Millora Agrària i Pesquera de Balears (Semilla) ha començat a subministrar aquesta setmana els productes fitosanitaris per combatre la 'Xylella fastidiosa' en 56 cultius d'ametllers, 58 d'oliveres i 78 de vinya.

   Segons ha informat la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació en una nota de premsa aquest dissabte, el cost de la campanya serà de 200.000 euros i els sol·licitants rebran la quantitat de producte necessari per fer, com a màxim, dos tractaments en cada cultiu.

   És el segon any que es duu a terme aquesta campanya i els productes són Caolí 95% [WP] p/p, Azadiractin 3,2% [EC] p/v, Deltametrin 10% [EC] p/v, Deltametrin 2,5% [EC] p/v i Piretrines 4% [EC] p/v 1.

   L'entrega dels productes fitosanitaris es realitzarà en un punt determinat en funció de l'illa.

   A Mallorca es farà efectiva l'entrega des del magatzem de Semilla (carrer d'Eusebi Estada, 145, Palma), a Menorca al carrer dels Bijuters, 36, a Ciutadella, i finalment, a Eivissa i Formentera, en la cooperativa Santa Eulària (carretera de Santa Eulària, km 4,1).

   Des del departament han informat que per a l'entrega dels productes és condició necessària la presentació del corresponent carnet d'usuari professional de productes fitosanitaris.

   A Balears, des d'octubre de 2016 s'han detectat 65 positius de Xylella en vinya, 168 en olivera i 204 en ametller.

Contador

Para leer más