Actualizado 11/03/2009 17:29 CET

Un total de 38 balears residents a l'Argentina es beneficien del programa pilot de medicaments gratuïts

PALMA DE MALLORCA, 11 Mar. (EUROPA PRESS) -

Un total de 38 balears majors de 65 anys residents a l'Argentina amb malalties greus o cròniques s'han beneficiat del programa pilot de medicaments gratuïts, concretament 14 malalts de Còrdova, 22 de Santa Fe i dos de Villa María. La Fundació Balear a l'Exterior també distribueix, excepcionalment, medicaments a menors de 65 anys amb malalties greus, discapacitats o persones que puguin tenir alguna invalidesa i que manquin de recursos.

Així, el conseller de presidència, Albert Moragues, i el director general d'Acció Exterior i Relacions amb la Unió Europea, Jordi Bayona, van valorar de manera "molt positiva" els dos programes pilots de caire assistencial, un de distribució gratuïta de medicaments i un altre de Servei d'Atenció a Domicili (SAD), dirigits als balears o descendents de balears que viuen a l'exterior i que la Fundació Balears a l'Exterior va posar en marxa l'any passat.

Així, la Fundació Balears a l'Exterior ha fet extensiu aquest any el citat programa en totes les cases balears que es volguessin sumar. Així, totes les cases de l'Argentina i Uruguai s'han adherit al programa de medicaments. Concretament, s'han sumat les cases de Buenos Aires, Santa Fe, Còrdova, Mendoza, Bahía Blanca, Villa María, Bolívar, Rosari, La Plata, Mar del Plata i San Pedro, així com la Casa Balear de l'Uruguai a Montevideo.

D'altra banda, un total de 41 persones s'han beneficiat del programa pilot de Servei d'Atenció a Domicili (SAD) a Santa Fe, 35 persones usuàries i sis treballadores socials. Amb aquest programa, la Fundació Balears a l'Exterior ha volgut introduir el concepte de treballadora familiar a un país al qual no existeix aquesta figura. Per aquest motiu, els objectius principals del programa són, d'una banda, oferir un servei a les persones majors balears amb necessitats d'assistència; i, d'altra banda, donar una sortida laboral a les dones balears de mitjana edat.

En aquest sentit, la Fundació Balears a l'Exterior ha fet extensible aquest any el citat programa a la resta de cases o centres balears interessats. En total, s'han adherit les cases de Rosari i Mendoza, Buenos Aires i Uruguai i continua la Casa Balear de Santa Fe. Per poder oferir aquest servei, la Fundació té previst formar entre 15 i 20 treballadores familiars.

La Fundació Balears a l'Exterior ha mantingut les ajudes individuals. Així, durant el 2008, va concedir ajudes per valor de 83.731 euros, dels quals 22.374 han estat dirigits a descendents de balears o balears residents a Cuba.