Actualizado 11/09/2008 20:49 CET

Tripulants de cabina atribueixen a una "gestió fraudulenta" l'actual situació de Futura

SANTA CRUZ DE TENERIFE, 11 de setembre (EUROPA PRESS)

El Sindicat Independent de Tripulants de Cabina de Passatgers de Línies aèries (Sitcpla) va atribuir avui a una "gestió fraudulenta" la suspensió de pagaments de Futura, dubtant que l'efecte del petroli hagi pogut provocar l'actual situació i exigint al Ministeri de Foment una investigació per descobrir les "causes reals".

Una delegada del Sitcpla en Futura va recordar a Europa Press que l'aerolínia "porta més de 18 anys d'activitat i mai ha tingut pèrdues" i va ressaltar que no s'ha realitzat un pla de viabilitat sinó un concurs de creditors voluntari.

Des del sindicat van assenyalar que Flyant, empresa del grup Futura al costat de Futura Airlines, està contractant personal sense tenir en compte els acomiadaments i la suspensió de les operacions de Futura. "Estan inflant a una companyia per tancar a una altra sense tenir els treballadors que es quedaran sense feina", van recalcar.

"Volem que el Govern espanyol ens doni emparo i ens ajudi", van recalcar des del sindicat.

Alhora, la delegada del Sitcpla va denunciar que l'única informació que coneixen els tripulants de cabina és "a través dels mitjans de comunicació" i va assegurar que la companyia encara no s'ha posada en contacte amb el personal.

"Necessitem més informació i no ens diuen res i volem mobilitzar-nos, ja que l'únic que ens diuen és que ens n'anem a quedar al carrer", va agregar un membre del Sitcpla.