Actualizado 29/09/2009 18:11 CET

UM no canviarà el seu vot "per ressentiment" amb els seus socis ja que les discrepàncies "es resolen als despatxos"

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

La portaveu d'UM, Cati Julve, ha assegurat avui que la seva formació no canviarà el sentit del seu vot en les decisions que s'adoptin a les institucions "per ressentiment" amb la resta de forces del Pacte -PSIB i Bloc-, a l'asseverar que el partit regionalista "és un soci respectuós" i les discrepàncies que sorgeixin al voltant a les diferents qüestions diàries "es resolen als despatxos, el que exigeix responsabilitat de les tres formacions".

En roda de premsa per presentar diverses propostes en matèria econòmica, la dirigent regionalista s'ha expressat en aquests termes després de lamentar que el PSIB "no està ajudant massa" a pal·liar la situació generada a nivell nacional, en el sentit que els partits estatals "tenen tendència a eliminar els nacionalismes amb pactes antinatura i UM no es troba exempta d'aquests atacs".

En aquest sentit, Julve ha manifestat que a aquestes formacions "els molesta que hi hagi partits centrats en la defensa d'un territori", i ha afegit que "a nivell estatal s'intenta que UM tingui problemes". Tot i això, va recalcar que "ningú pot governar amb actitud absolutista sinó que cal ser flexibles i capaços de governar". És per aquesta raó que, en el cas de les illes, ha advocat per "no imposar l'absolutisme ja que al Pacti ningú té majoria absoluta".

Alhora, va fer una repassada a altres problemes que afecten Balears, i en aquest sentit ha manifestat que dos factors que s'ha de tenir en compte és la crisi econòmica -amb una baixada d'ingressos que "no ajuda a fer uns pressupostos atractius"- i la "valentia política", al recriminar, entre d'altres aspectes, que els acords de l'Estatut no s'estan complint i el finançament de l'Estat és "desastrosa", pel que va instar al Govern espanyol a assumir els seus compromisos amb Balears.

Lo más leído

 1. 1

  Vox tacha de "irrelevante" o un "error tipográfico" que su programa de 2016 propusiera acabar con la educación especial

 2. 2

  Podemos quiere que se usen las multas de tráfico para pagar el carné de conducir a jóvenes sin recursos

 3. 3

  Asociación de militares lleva al Tribunal de Estrasburgo la jornada en las Fuerzas Armadas

 4. 4

  El interés minero en la Luna puede derivar en conflictos

 5. 5

  El Rey guardará cuarentena 10 días tras conocer que un contacto próximo ha dado positivo en Covid-19