Actualizado 08/09/2008 20:36 CET

Usuaris de transport aeri, a favor d'una reestructuració de Futura si fa viable a la companyia

MADRID, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Espanyola d'Usuaris de Transport Aeri (Asetra) es va posicionar avui a favor d'una reestructuració de l'aerolínia de vols xàrter amb seu a Palma de Mallorca Futura sempre que porti a "un projecte de viabilitat de l'empresa".

En declaracions a Europa Press, fonts de l'esmentada associació van assenyalar que era obvi que l'aerolínia tenia "els dies comptats", donada la seva trajectòria econòmica des de fa dos mesos i es va posicionar a favor de retallades d'ocupació i rutes "sempre comptant amb l'acord sindical" i per que segueixi operant i puguin tenir ella tant els seus treballadors, com els seus clients.

El portaveu va explicar que Asetra estaria a favor d'un pla de viabilitat com el que va presentar fa poc Spanair perquè si fan fallida totes dues aerolínies, altres companyies de major mida com Iberia i Air Europa es quedaran amb les seves rutes, amb la qual cosa es produiria una situació de monopoli que dificultaria la competència.

"Ens agradaria que, com a mínim, es comptés amb un pla de futur de la companyia de la mateixa manera que ha passat amb Spanair, perquè la concentració del mercat no beneficia a la competència", va explicar.

D'altra banda, Asetra va alertar que darrere dels problemes d'aerolínies com Futura no només està el preu del petroli, que segueix baixant en les últimes setmanes, sinó que "ha d'haver altres factors com la gestió dolenta empresarial que provoqui un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO)".