Actualizado 28/06/2010 21:46 CET

Vives admet que en aquesta legislatura "no donarà temps" de comprar el solar per al futur Recinte Firal

PALMA DE MALLORCA, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, ha admès avui que en el que resta de legislatura "no donarà temps" de comprar el solar per al futur Recinte Firal, com a conseqüència dels "temps de crisis" i del canvi de propietat al R.C. Mallorca que dificulten les negociacions per a l'adquisició de l'antic estadi Lluís Sitjar.

En declaracions en 'La Mañana a Mallorca' de la COPE i recollides per Europa Press, Vives ha afirmat que "així com fa uns mesos tenia clar que abans del final de la legislatura tindríem el solar comprat, ara ho dubto". "Tot es complica més cada dia", ha assegurat després d'explicar que informes tècnics desfavorables li van obligar a renunciar als emplaçaments en Son Bordoy i als voltants de l'Estadi Balear.

Així, la consellera ha assegurat que "en aquesta Comunitat Autònoma sempre que es parla de projectes urbanístics, sempre que hi ha terra per mitjà, les coses es fan més difícils".

D'altra banda, Vives va anticipar que "haurà novetats" en Fires, perquè s'han marcat com a objectiu "l'estalvi d'un milió d'euros", ha afegit. Així, ha apuntat que "haurà de d'estarviar-lo com sigui" i que "totes les possibilitats estan obertes".

Preguntada per si de cas això significa fins i tot plantejar deixar el recinte aeroportuari per a la celebració provisional de fires, la consellera va respondre que "estem buscant alternatives" i reconeixent que "podria haver canvis d'emplaçament".

"Per una quarta part del preu, ens quedem, no hi ha dubte", ha manifestat Vives qui ha afegit que el Govern "va negociar molt malament". "Havien de tenir presses i en AENA, que són bastant espavilats, es van aprofitar a base de bé, ja que paguem 800.000 euros anuals", ha destacat.

Finalment, ha informat que la setmana que ve es duran a terme reunions amb AENA, de la resposta de les quals estan ara mateix pendents en la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia.