Voluntaris de Save The Med recullen en un dia 4 quilos de plàstics, taps d'ampolles i burilles a Cala Domingo

Voluntaris de Save The Med recullen en un dia 4 quilos de plàstics, taps d'ampolles i burilles en Cala Domingo
SAVE THE MED
Publicado 7/5/2019 18:32:38CET

   L'entitat organitza una vegada al mes recollides de residus a platges i zones costaneres de l'arxipèlag

   PALMA DE MALLORCA, 7 Maig (EUROPA PRESS) -

   L'organització Save The Med ha organitzat una recollida de residus a la platja de Cala Domingo, a la zona de Cales de Mallorca, en la qual s'han recol·lectat fins a quatre quilos de micro-residus, entre plàstics, taps d'ampolles i burilles.

   Segons ha informat l'entitat en un comunicat, l'activitat, duta a terme diumenge passat amb voluntaris, respon la intenció de creació d'àrees marines protegides, la reducció de la contaminació per plàstic i la conscienciació de la societat de la problemàtica.

   Aquestes accions a les platges permeten recol·lectar i analitzar els plàstics per conèixer sobre la seva procedència, grandària i marca i d'aquesta manera investigar sobre possibles alternatives honestes, que aquest comprovat que no tenen impacte negatiu sobre el medi ambient, i que evitin la seva arribada a les costes.

   El total dels materials comptabilitzats a Cala Domingo sumen quatre quilos de residus formats per objectes petits i lleugers. Es tracta de 2.549 trossos de plàstics petits --amb una mesura que no supera els 2,5 cm--, 1.301 burilles, 448 bastoncets d'orelles, 136 canyetes i 283 taps d'ampolles entre altres materials.

   L'organització ha alertat que "molts dels objectes que acaben a les platges són també expulsats el mar pels emissaris o arrossegats en els embornals en l'època de pluja".

   Els objectes mes recurrents que se sol trobar després del mal temps, o quan es desborden torrents solen ser objectes de major volum que han estat arrossegats pel torrent acabant en el mar.

   Finalment, un altre problema que s'enfronta l'entitat són les tovalloletes humides que es tiren pel vàter. L'entitat ha explicat que "existeix en això una responsabilitat expressa dels fabricants degut, en part, al fet que en els seus embolcalls s'indica que són biodegradables, quan realment no ho són i han de rebutjar-se en les escombraries generals".

Contador

Para leer más