Va distribuir menjar per valor d'1,1 milions d'euros, un 76 per cent més que l'any anterior
PALMA DE MALLORCA, 22 de maig (EUROPA PRESS)
Un total de 13.907 persones de Balears es van beneficiar al llarg de l'any passat dels serveis de redistribució d'aliments gràcies al Banc d'Aliments de les Balears, que des del seu local en Mercapalma presta serveis a persones en risc d'exclusió social o amb importants necessitats econòmiques.
En una roda de premsa, el president de l'organització, Manuel Marco Isern, va explicar que a través dels 19 voluntaris involucrats en el projecte es lliuren llegums, fruites, verdures i altres aliments de primera necessitat a persones que ho precisen de manera urgent.
Durant el 2007, el Banc d'Aliments de Mallorca va distribuir 888.148 quilos de menjar per un valor econòmic superior a 1.197.954 euros, fet que suposa un increment del 76 per cent sobre la xifra de l'any anterior, 2006.
En concret, dels serveis que ofereix la fundació es van beneficiar 594 famílies i 1.019 nens, així com un número elevat d'immigrants (3.088) i 757 persones grans. Alhora, i agrupats per col·lectius, van ser atesos 1.188 toxicòmans, 744 discapacitats, 453 dones, 420 joves i gairebé 6.000 persones procedents d'altres àmbits desafavorits que es veuen afectats per la falta de recursos econòmics.
En aquest sentit, Marc va assegurar que des de Balears "miram amb enveja" a diferents seus de la Federació Espanyola d'Aliments (Fesbal), doncs segons la seva opinió a l'arxipèlag fan falta més locals i un augment important del nombre de voluntaris per poder augmentar l'ajuda i tasca que realitza el Banc.
Fesbal, al llarg del 2007, va recaptar unes 800 tones de menjar, gràcies als excedents de les empreses que col·laboren amb l'organització. Alhora, segons va assenyalar el president, a Balears va augmentar el volum de solidaritat ciutadana respecte l'any 2006.
Alhora, i durant la projecció d'un vídeo sobre els serveis que ofereix Fesbal, el president va explicar que més de vuit milions de persones en tot el país viuen amb ingressos inferiors al 50 per cent de la renda mitjana disponible, per la qual cosa són considerades "pobres", pel que va afegir que aquestes persones estan en "greu risc de marginació".
Els bancs d'aliments tenen com a principal objectiu aprofitar els excedents d'aliments consumibles, que per dificultats de comercialització, excedents d'estoc, proximitat a la data de consum preferent, o defectes d'embalatge, s'haguessin destinat a la seva destrucció.
A partir d'aquí, i gràcies a l'ajuda de voluntaris, en la seva majoria jubilats i prejubilats, en tot el territori nacional es fa arribar la menjada als centres en els quals es troben aquestes persones en risc d'exclusió social.
A l'acte també van assistir el director general del Banc d'Aliments, Eusebio Jaume, així com el director general de Cooperació de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Josep Ramon Balanzat Torres, i un grup de voluntaris.