Balears serà present demà en la lliura dels Premis a la Promoció de la Realitat Plurilingüe a Espanya


Actualizado 24/2/2009 17:56:14 CET

PALMA DE MALLORCA/SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA/MADRID, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Cercle de Belles Arts (CBA) de Madrid acollirà demà a les 12.30 hores la cerimònia de lliurament de la primera edició del Premi a la Promoció de la Realitat Plurilingüe a Espanya, que serà concedit a l'empresa Microsoft per la creació de productes de programari en diferents llengües, a la qual acudiran les institucions responsables de la política lingüística de les Balears, Galícia, Catalunya i El País Basc.

Segons han explicat fonts de Política Lingüística de Galícia, l'empresa Microsoft ha estat elegida per guanyar la primera edició d'aquest guardó per "el seu esforç a ajuntar la diversitat lingüística amb les noves tecnologies".

Així, van assegurar que aquesta empresa ha fet una "aportació clau" en col·laboració amb l'administració lingüística de les quatre comunitats amb l'"impuls" dels programes Windows Vista i Microsoft Office en euskera, català i gallec.

En aquesta línia, l'empresa ha fet un "important esforç" d'inversió per "adaptar els seus nous productes de programari" a les diferents llengües existents a Espanya.

En l a cerimònia de lliurament estaran presents la presidenta de Microsoft Ibèrica, María Garaña, i els quatre representants institucionals de política lingüística de Galícia, Catalunya, El País Basc i Balears.

El Premi a la Promoció de la Realitat Plurilingüe a Espanya ha estat creat per les quatre administracions l'any passat, amb motiu de la commemoració per part de la Unesco de l'Any Internacional de les Llengües, i sorgeix en el context del protocol de col·laboració en matèria lingüística que des de 2007 tenen en vigor aquestes quatre comunitats.