Balears va ser la segona comunitat autònoma amb major proporció de denúncies presentades per violència de gènere


Actualizado 9/4/2008 19:30:08 CET

És la primera comunitat autònoma amb un major nombre de renúncies en proporció al total de presentades

MADRID, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

Balears va ser durant 2007 la segona comunitat autònoma en què es va presentar un major nombre de denúncies per violència de gènere en proporció a la seva població, amb 38 casos per cada 10.000 habitants, segons les dades de l'Observatori contra la Violència de Gènere.

La comunitat només va ser superada en aquesta estadística per l'arxipèlag canari, que va presentar durant 2007 una taxa de 44 denúncies presentades per les víctimes de violència de gènere per cada 10.000 habitants.

El conjunt de les denúncies presentades durant l'any passat va ascendir a 3.910 instàncies per a una població comptabilitzada de més d'un milió de persones. A més, les dades de l'Observatori indiquen que si es té en compte les denúncies per cada 10.000 habitants, la taxa de denúncies puja a 76,2.

Pel que fa a les condicions en les quals es van realitzar els atestats policials relatius a un delicte de violència de gènere, l'Observatori contra la Violència de Gènere precisa que 2.554 es van executar amb una denúncia directa de la víctima, mentre que 372 es van originar per intervenció directa de la policia. També es van presentar a més 506 parts de lesions.

Tot i això, les dades de l'informe revelen que del total denúncies presentades per les víctimes de violència de gènere, 880 d'elles van renunciar al procés, el que implica un ràtio de denúncies retirades del 22,5% respecte al total.

LIDERA LES RENÚNCIES

Amb això, Balears és la primera comunitat autònoma que presenta una major taxa de renúncies en proporció a les presentades per les víctimes, per davant de la Rioja que presenta un ràtio del 20%.

En el conjunt de l'Estat, els jutjats de Violència de Gènere van rebre un total de 126.293 denúncies, el que implica una taxa de 28 presentades per cada 10.000 habitants.