El Consell d'Eivissa presentarà demà un estudi sobre el mercat de fruites i verdures a l'illa


Actualizado 24/2/2009 18:58:47 CET

EIVISSA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Política Patrimonial i Agrícola del Consell Insular d'Eivissa, Marga Torres, i el president de la cooperativa Agroeivissa, Joan Marí, presentaran demà un estudi sobre la comercialització de fruites i hortalisses fresques a l'illa i la situació del mercat en la qual es troba aquest tipus de productes.

L'informe analitza una sèrie d'entrevistes a operadors (majoristes, minoristes o hostalers) i consumidors finals sobre hàbits de consum actual i tendències.

Segons van destacar avui des de la institució gran part de l'activitat agrària que subsisteix a l'illa d'Eivissa "passa pel manteniment i el desenvolupament del sector hortofructícola".

Des del Consell Insular van apuntar, en declaracions efectuades a Europa Press, que "donats els elevats costos que incideixen en el sector, motivats per la insularitat, les seves possibilitats passen pel manteniment de les rendes agràries, per a la qual cosa cal la valorització del producte local així com la concentració de l'oferta".

Per aquesta raó, sentencien s'ha considerat necessari el coneixement del mercat mitjançant aquest estudi fet per Agroeivissa amb el finançament del Programa Leader Plus, que presideix a Eivissa la consellera Marga Torres.

La presentació tindrà lloc al saló de plens del Consell Insular a partir de les 19.00 hores.