PALMA DE MALLORCA 27 Abr. (EUROPA PRESS) -
Els accidents laborals en l'hostaleria es van reduir un 12% el 2009, segons ha informat avui la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals en el Sector de l'Hostaleria de l'arxipèlag, que ha destacat que aquesta disminució indica que "totes les actuacions que en aquest àmbit es desenvolupen suposen un benefici per a totes les parts implicades".
En un comunicat, l'esmentada Fundació ha recordat que demà se celebra el Dia Internacional de la Salut i Seguretat a la Feina i, per aquesta raó, ha remarcat que la prevenció de riscos laborals "ha de ser considerada per tots i cadascun dels treballadors i empresaris del sector com una necessitat i mai com una mera obligació".
En aquest sentit, ha assenyalat que el desenvolupament d'unes pràctiques de treball "segures" i l'adopció de les mesures necessàries per a la seva consecució, han de ser els objectius perseguits, a fi d'"aconseguir reduir a la seva mínima expressió tots els riscos i perills que comporten el desenvolupament d'aquelles activitats inherents a qualsevol acompliment laboral".
Per aquesta raó, l'esmentada Fundació, ha recordat que ha estat creada a partir del compromís per part de les organitzacions sindicals i empresarials del Conveni Col·lectiu d'Hostaleria de les Illes Balears, amb els objectius de fomentar la investigació, així com el desenvolupament i promoció d'accions tendents a la millora de la salut laboral i seguretat a la feina.
D'aquesta manera, ha destacat que des de la Fundació i des de totes les campanyes que aquesta porta a terme, "es continuarà treballant en nom d'aconseguir una major conscienciació i efectivitat en matèria de seguretat i salut laboral".