Els ajuntaments de Menorca comptaran amb 752.000 euros per millorar i mantenir les xarxes de proveïment d'aigua


Actualizado 22/10/2010 17:28:10 CET

MENORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Menorca ha aprovat la resolució de la convocatòria d'ajudes destinada a impulsar l'obra pública municipal i cobrir part dels costos que els ajuntaments assumeixen per mantenir i millorar les xarxes municipals de proveïment d'aigua. Aquesta convocatòria, fruit de l'acord entre la institució balear i l'Agència Balear de l'Aigua, compleix l'objectiu del Departament de Cooperació Local i Innovació de continuar oferint suport econòmic als ajuntaments de l'Illa.

La inversió total que es destinarà a aquesta injecció de recursos puja a 752.371,85 euros, dels quals 532.484,20 se sufraguen a partir de la mateixa convocatòria que té una aportació del Consell de 89.116,20 euros i del Govern de 443.368 euros. Amb aquesta aportació, les administracions local i autonòmica financen el 95 % de la subvenció sol·licitada pels ajuntaments per finançar els seus respectius projectes. En el cas d'Alaior, l'Ajuntament ha obtingut la quantitat restants fins a arribar al cost total del projecte a través d'altres vies de finançament.

A través d'aquestes ajudes es pretén donar resposta a les necessitats de finançament municipal per a la millora contínua de les xarxes de proveïment d'aigua dels municipis. En aquest sentit, es busca l'optimització de les xarxes a partir de la millora dels materials de les canonades existents, el que permetrà reduir les possibles pèrdues d'aigua i afavorir la gestió de pressions.

Una vegada resolta la convocatòria, els ajuntaments han d'iniciar l'expedient de contractació i adjudicar les obres abans del pròxim 30 de novembre amb un termini màxim per a l'execució dels treballs que s'acabarà a final de juny de 2012.

En concret, l'Ajuntament de Maó rebrà 67.528 euros per a la instal·lació d'un sistema de detecció de fugues permanent a la xarxa del municipi i per a la sectorització de la xarxa d'aigua potable (el cost total del projecte és de 71.082 euros). Per part seva, l'Ajuntament de Ciutadella disposarà de 215.172 euros per portar a terme la segona fase de la millora de la xarxa d'aigua potable de Cala Morell i per fer un estudi de l'estat de la xarxa d'aigua potable (el cost total del projecte és de 226.497 euros).

L'Ajuntament d'Alaior obtindrà 36.479 euros per a la reurbanització del carrer de Sa Bolla (el cost total del projecte és de 227.637), mentre que l'Ajuntament d'Es Castell rebrà 46.885 euros per a la sectorització de la xarxa d'aigua potable i per a la instal·lació d'un sistema de fugues permanent a la xarxa (el cost total del projecte és de 50.057 euros).

L'Ajuntament de Sant Lluís rebrà una ajuda de 55.990 euros per portar a terme la substitució d'un tram de la xarxa d'aigua potable de la urbanització de Trebalúger, per fer una memòria de la instal·lació de mecanisme de control als dipòsits reguladors i per a la substitució de claus de passada en les urbanitzacions de Son Ganxo i Biniancolla (el cost total del projecte és de 58.937 euros). Alhora, l'Ajuntament d'Es Mercadal tindrà 47.500 euros per millorar la xarxa de proveïment del carrer Tramuntana (el cost total del projecte puja a 50.000 euros).

Finalment, l'Ajuntament d'Es Mitjorn gran obtindrà 64.750 euros per reformar la xarxa de subministrament d'aigua potable en el tram comprès entre el carrer Miranda del Toro i el carrer Major (el cost total del projecte és de 68.158 euros)