Els passatgers traslladats per baix cost a Balears han baixat un 6,9% en gener, amb 146.960 arribades


Actualizado 24/2/2009 17:52:57 CET

MADRID, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

Les arribades de passatgers a Balears mitjançant les companyies de baix cost s'ha situat en el primer mes de l'any en 146.960 entrades, fet que suposa un descens del 6,9% respecte al mateix període del 2008.

Així ho revelen les dades elaborades per l'Institut d'Estudis Turístics i difosos avui pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç que situen a Balears com la sisena comunitat de destí en l'activitat d'aquestes aerolínies amb un 10,6% del total d'arribades comptabilitzades a nivell nacional.

A més, l'aeroport de Son Santjoan ha registrat una afluència de passatgers mitjançant baix cost ha baixat un 8,7% fins a situar-se en 142.694 arribades.

En el conjunt del país, les aerolínies de baix cost van transportar a Espanya 1,3 milions de passatgers procedents de l'estranger el gener de l'aquest any, un 9,9% menys que en el mateix mes de l'any passat.

El primer mercat emissor de l'arxipèlag ha estat Alemanya que va concentrar un 67,3% del total, si bé el país alemany va emetre un 3,4% menys de passatgers que el gener del 2008. L'enquesta revela també que en general tots els països amb vols de baix cost a Balears van tenir descensos interanuals del nombre de passatgers.

Per aerolínies, Ryanair, Easy Jet i Air Berlin es van mantenir com les principals companyies que operen a Espanya, amb sis de cada deu passatgers transportats. Ryanair i Air Berlin, van mantenir la xifra de passatgers de gener del 2008, mentre que Easy Jet va incrementar la seva activitat un 2,3%.

Per comunitats autònomes, Catalunya ha estat el primer destí dels passatgers internacionals traslladats per companyies de baix cost, amb un 24,1% del total, tot i que ha registrat amb un descens del 13,5% respecte a gener del 2008. Canàries ha estat l'única autonomia que ha registrat un creixement positiu d'un 7,3% més de passatgers.