Un grup d'homes es concentrarà aquest dijous en la Plaza de Flassaders de Palma per rebutjar la violència masclista


Actualizado 20/10/2010 21:53:31 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Grup d'Homes per a la Igualtat i Contra la Violència Masclista es concentrarà aquest dijous en la Plaza Nueva de Flassaders a Palma, a partir de les 20.00 hores, per recordar que la majoria dels homes mantenen "algun tipus de complicitat i certa tolerància" cap als maltractaments a les dones.

En aquest sentit, aquesta entitat critica que "ja sigui per por, egoisme o per una malentesa solidaritat masculina, el fet cert és que molts de nosaltres no fem el suficient per acabar amb la violència de gènere, ja que molts de nosaltres, senzillament, no fem res".

D'aquesta manera, assenyala que la majoria, fins ara, "ens hem limitat a preveure des de la distància aquest gravíssim problema, sentint-nos lliures de culpa i pensant que ja havia suficient amb el fet que nosaltres no siguem maltractadors".

Tot i això, aquesta entitat recorda als homes que això "no és suficient", ja que "el silenci ens fa còmplices". Així, ha recordat que en aquest mateix moment, milions de dones estan i han estat maltractades i, davant d'aquesta situació, "els homes no podem continuar estant callats, pretenent no tenir cap responsabilitat moral davant de les víctimes".

"Aixequem la nostra veu i llançam a la societat un clar missatge de rebuig absolut de les arrels de la violència, negant qualsevol raó que la justifiqui, perquè no hi ha excusa possible", recalca, i alhora demana a tots els homes que "no mirin cap a altre costat, ni continuïn tolerants en el seu entorn davant de cap situació de violència, sexisme o discriminació cap a les dones".

Així, el grup assevera que és "responsabilitat" dels homes actuar allà on es doni o es prepari l'horror, per a la qual cosa es deu "denunciar aquells casos que es coneguin i ajudar, sense cap mena de dubte, a les víctimes, ja que necessitaran tota la nostra solidaritat".

D'altra banda, ha recordat que els agressors de les dones, en la seva gran majoria, "no són homes diferents, especials o malalts, sinó homes comuns, ciutadans típics, en molts casos modèlics, amables, reconeguts i, sovint, respectuosos i cordials en el seu àmbit de treball".

"Són homes que basen la seva seguretat personal en valors que representen l'estereotip tradicional masculí: la imposició a través de la força física, la competència, l'agressivitat i un estatus de superioritat i privilegi respecte de la dona", ha manifestat, i alhora ha recordat que els maltractadors són homes que "no estan i han estat capaços de reconvertir-se cap a un tipus de relacions igualitàries, basades en el respecte mutu".

A més, ha afegit que aquesta violència es veu reforçada per la "incapacitat" de bona part dels homes per adaptar-se als canvis que l'avanç cap a una societat igualitària està provocant. Per tant, ha apuntat que es tracta d'un "clar símptoma que alguna cosa no funciona bé i que una part dels homes no estan acceptant el canvi i la llibertat de les dones".