La jornada de vaga dels treballadors de SFM afecta al voltant de 800 usuaris del tren


Actualizado 18/8/2009 14:16:28 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 Ago. (EUROPA PRESS) -

Entre 700 i 800 persones usuàries del tren es van veure afectades avui per una nova jornada de vaga dels treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) que va tenir lloc entre les 09.30 i 12.30 hores per denunciar la "falta de seguretat" que existeix en el servei.

Després que ahir tampoc fos possible arribar a un acord entre el comitè d'empresa i la direcció, un dels membres del comitè, Pelayo Carrasco, va detallar que actualment hi ha al voltant de 55 treballadors de SFM en la Intermodal de Palma secundant la vaga però que, a més, hi ha més treballadors en altres estacions.

D'altra banda, va posar èmfasi que la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori ha decretat uns serveis mínims i que, a més, "ni un usuari del tren es quedarà sense desplaçar-se" ja que la vaga no s'ha convocat en "hora punta", i que hi ha autobusos que realitzen el mateix recorregut que els combois.

Alhora, Carrasco ha informat que en la jornada d'avui els treballadors estan tenint més gran "complicitat" amb els viatgers amb l'objectiu de transmetre'ls que el problema de la seguretat "també els perjudica a ells" ja que, segons ha indicat, als únics als quals no afecta és "als polítics".

El comitè, que porta una pancarta amb el lema 'Tenim nou milions d'euros -referint-se al que s'inverteix en seguretat, 100 martells i 10 capitostos', també ha criticat que la direcció de l'empresa informe als mitjans de comunicació que la polèmica resideix en el tema de les oposicions i del nivell de català quan en les reunions, segons els treballadors, aquests assumptes no es discuteixen. S'està "jugant al gat i al ratolí", han afirmat els treballadors.

PRÒXIMA REUNIÓ DIJOUS

Així, el representant del comitè ha assegurat que els principals esculls amb l'empresa resident en la seguretat, que "aposten per la fórmula de la subcontractació" i que l'estalvi que produeix la subcontractació ho utilitzen per a "promocionar una generació de caps d'alts càrrecs", ha considerat.

Referint-se a la reunió d'ahir, Carrasco ha lamentat que acudeixin persones diferents per representar l'empresa a cadascun d'aquestes trobades i va anunciar que les negociacions continuaran dijous que ve.