Ple.- El PP vaticina que el Govern no regularà la modalitat del 'tot inclòs' abans que acabi aquesta legislatura


Actualizado 24/2/2009 17:50:14 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

El parlamentari del PP Joan Flaquer va vaticinar avui que el Govern no regularà el 'tot inclòs' en l'oferta turística abans que finalitzi aquesta legislatura i, per aquesta raó, ha criticat la "demagògia" del Bloc, a causa que mentre estava en l'oposició "exigia una moratòria" d'aquesta modalitat, mentre que ara que governa, ja no es troba entre els seus objectius la seva regulació.

Així s'ha expressat Flaquer durant una pregunta parlamentària formulada a la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, qui va negar que la seva formació hagi canviat d'opinió, respecte a la regulació del 'tot inclòs' i, en aquest sentit, ha admès que aquesta modalitat "no li agrada" i, per aquesta raó, ha considerat que "caldria regular".

Tot i això, Flaquer el va advertir que segons els últims anàlisis de l'evolució de la temporada que ve turística, el 'tot inclòs' s'incrementarà en un 50% aquest estiu a Balears, mentre que "els anglesos i alemanys optaran per aquesta modalitat per salvar la temporada".

Vives ha dit que aquesta situació és "conseqüència de la crisi internacional" i, sobretot, de la decisió de les cadenes hoteleres que "han vist com la falta d'inversió en qualitat turística els obliga a competir amb preus", a causa que el passat Govern "no va potenciar en absolut" la qualitat dels establiments.

Per la seva banda, el parlamentari del PP i ex-conseller de Turisme ha admès que ell tampoc regularia en dos anys de legislatura el 'tot inclòs', si bé va estimar que existeixen "suficients mecanismes de control". A més, ha recordat que aquesta modalitat turística afecta, fundamentalment, als empresaris d'oferta complementària, com restaurants i comerços turístics, que "estan tancant cada dia".

La consellera d'Indústria ha recordat que Balears "no és un destí turístic com Tunísia, on la planta hotelera va néixer amb la finalitat d'acollir l'oferta legal del 'tot inclòs'", i, d'altra banda, ha demanat a Flaquer que esperi que acabi la legislatura per assegurar el que ha fet o no l'executiu autonòmic.

Finalment, va reiterar que el Bloc "no ha canviat d'opinió", respecte al que mantenia la passada legislatura sobre aquesta qüestió, tot i que ha destacat que governar significa "negociar, entendre i tirar endavant projectes, alguna cosa que el PP no té clar el que és", ja que al passat Govern "només li interessava el nombre de turistes, mentre que li importava molt poc els diners que aquests deixaven a Balears".