Pons, que es defineix com el "joglar" del PP, diu que en la convenció autonòmica haurà foto de Rajoy, Cospedal i Camps


Actualizado 4/3/2011 13:59:07 CET

Creu que no està justificada la reforma per estalviar energia perquè, segons el Govern, Espanya "no va a tenir" problemes de proveïment

MADRID, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

El secretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, s'ha definit com el "joglar del partit" i ha assegurat que en la convenció autonòmica que els populars celebren des d'aquest divendres i fins al dissabte a Palma de Mallorca haurà una foto del president del partit, Mariano Rajoy, la secretària general, María Dolores de Cospedal, i el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps.

En l'esmentada instantània pot no aparèixer el secretari de Comunicació ja que, segons ha assegurat, ocupa un lloc "indeterminat" i "poc segur" propi del joglar. "Jo canto per als cavallers i les dames", ha ironitzat Pons per insistir que, "sens dubte", Rajoy, Cospedal i Camps posaran junts.

Tot i això, i al marge de la foto, Pons ha comentat que durant la convenció els populars proposaran una Administració "més petita", "menys" despesa pública, "menys" impostos i la realització d'unes reformes "profundes" amb l'objectiu que Espanya es "adapti" a la realitat del moment.

"Mentre Espanya està tenint el seu crisi, mentre dormim, el món ha canviat i quan despertem ens n'anem a donar compte que el món no és el mateix que el que estava quan comencem la crisi fa ja tres anys", ha recalcat el dirigent popular per destacar la necessitat que siguin els ciutadans els que tinguin els diners i no l'Administració.

LES MESURES ENERGÈTIQUES DEL GOVERN SÓN "OCURRÈNCIES"

Pel que fa al paquet de mesures d'estalvi energètic que el Consell de Ministres va a aprovar aquest divendres, Pons ha insistit que no són "mesures" sinó "ocurrències" i ha recordat que si Espanya "no va a tenir problemes de proveïment", tal com diu el Govern, no està "justificat" que es faci "cap reforma" en matèria energètica.

Per aquesta raó, el secretari de Comunicació del PP ha lamentat que l'executiu no estigui dient la "veritat" i no reconegui "quin" és la verdadera situació espanyola i estigui donant "justificacions estrambòtiques" de les reformes que està portant a terme. Així, ha avisat que Espanya s'està convertint en un país "provisional" gràcies al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero.

"Estem cometent el mateix error des del principi, el mateix error que ha comès l'executiu des que tot això ha començat que és no és a dir la veritat i, com tot comença per no dir la veritat, qualsevol decisió que es prengui a continuació és equivocada", ha comentat Pons per recordar que les coses es fan "bé amb temps i amb consens" i no "en quatre dies com s'ha fet el "model energètic, la llei d'Economia Sostenible i la reforma del sistema financer".

PRIMAR ELS DRETS HUMANS DAVANT DELS INTERESSOS ECONÒMICS

Preguntat per l'actual situació a Líbia, el secretari de Comunicació dels populars ha recordat la necessitat de fer primar els drets humans davant dels interessos econòmics i ha assegurat que si el Govern decideix intervenir al país el PP ho recolzarà sempre que es faci amb la legalitat internacional "a la mà".

"Cal evitar una massacre a Líbia. Si aquesta massacre pot arribar a produir-se tindrà molts inconvenients per a tots perquè és un país molt pròxim i del qual depenem moltíssim. Si l'executiu espanyol decideix estar, amb la legalitat internacional a la mà, al costat dels quals vulguin defensar els drets humans el PP va a estar", ha conclòs Pons.