Sindicats en AENA anuncien la convocatòria de vaga a escala nacional per setmana santa


Actualizado 4/3/2011 17:29:02 CET

MADRID, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

Les seccions sindicals en AENA d'UGT, CCOO i USO van anunciar aquest divendres la convocatòria de vaga a nivell nacional a partir de Setmana Santa, incloent aquestes dates festives, en tots els centres de la xarxa del gestor aeroportuari.

La convocatòria de vaga serà presentada davant de la Direcció General de Treball dimarts que ve 8 de març, quan es donaran més detalls d'aquesta convocatòria, segons han informat a Europa Press fonts d'UGT.

Les mateixes fonts van assegurar que no han tornat a seure a la taula de negociació amb el Ministeri de Foment i que ara mateix estan elaborant el calendari de les aturades.

"El senyor ministre diu que està negociant, però la negociació està trencada", ha assegurat el portaveu del sindicat, al·ludint a les declaracions realitzades per part de José Blanco dilluns passat.

Blanco es va mostrar llavors confiat a tancar un acord amb els sindicats abans de Setmana Santa, després que milers de treballadors de l'empresa pública sortissin dissabte al carrer en contra de la privatització del 49% de l'ens i amenacessin amb convocar aturades a partir de Setmana Santa i a l'estiu si el Govern no rectifica.

Segons fonts d'USO, els sindicats tenien previst reunir-se ahir amb el president d'AENA, Juan Ignacio Lema, per a l'"intercanvi d'impressions", cita que ha estat cancel·lada sense explicacions pel gestor aeroportuari.

"Estem manifestant molt més temperància i responsabilitat que AENA", ha destacat el portaveu d'ÚS, qui es va mostrar sorprès que després de l'"èxit" de la manifestació de dissabte passat "ningú s'hagi dirigit a nosaltres per canviar impressions".

Per la seva banda, fonts de CCOO van informar a Europa Press que la vaga es planteja davant de la falta de respostes per part de Foment. "Ells estan donant a la premsa una imatge de negociació, però nosaltres no obtenim respostes en els assumptes essencials i fonamentals. A veure si amb el comitè de vaga sí que negocien", han destacat les mateixes fonts.

Malgrat que AENA i els sindicats CCOO, UGT i USO han signat un primer acord per estendre el conveni actual a tot el grup, els representants sindicals van donar per trencades les negociacions el passat 18 de febrer, a l'entendre que no era garantia suficient i veure que no s'avançava a l'hora de detallar com se'n van a plasmar els drets dels treballadors que passin a les empreses concessionàries que s'ocupin de la gestió de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat.

Els treballadors temen que a aquests dos aeroports els segueixin el de Palma de Mallorca i el de Màlaga. "Els ingressos dels aeroports rendibles se'ls repartiran les empreses privades i la ciutadania haurà de pagar amb els seus impostos els aeroports deficitaris", van advertir.