La Sobrassada de Mallorca troba a València i Catalunya als seus principals consumidors

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: jueves, 28 mayo 2009 18:51

PALMA DE MALLORCA 28 May. (EUROPA PRESS) -

El Consell Regulador de la Sobrassada de Mallorca va donar avui a conèixer les dades de la comercialització d'aquest producte típic de l'illa que té a la Península, i en concret a València i Catalunya als seus principals consumidors, ja que el 77% de la producció es ven allà, mentre que a Balears només es registra el 22% de les vendes, juntament amb l'1,1% que es ven a la Unió Europea (UE).

En roda de premsa, la consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer, va incidir que de les vendes de la UE destaquen les que es produeixen a França, en gran part, i a Alemanya, mentre que en relació amb els 'tercers països' (fora de la Unió) destaca la comercialització a Andorra.

Alhora, ha remarcat que es tracta d'un "producte de gran qualitat" que, segons ha opinat, "s'ha fet un forat en el panorama nacional i internacional gràcies a un bon treball al camp de la investigació, en l'excel·lència i en la millora de la tecnologia", amb el principal objectiu d'aconseguir un producte tan "important" com és la Sobrassada per a Balears.

Tot i això, i en relació amb la comercialització de la [Sobrassada] de Mallorca que a l'any 2008 ha registrat un augment de 55.125 quilograms de vendes, destaca, en la part oposada de la taula, que la Sobrassada de Porc Negre ha experimentat un descens del 9,3%, ja que en el passat exercici es van vendre un total de 15.234 quilos menys respecte a l'any 2007.

Pel que fa al tipus de Sobrassada que més es ven en funció del pes, en primer lloc els consumidors prefereixen les de 700 grams (que representa un 33,6% del producte comercialitzat), seguida de la de 400 grams (16,2%), i la d'1,5 quilos (12,6%).

Contenido patrocinado