Son Espases acull una superfície enjardinada de gairebé 145.000 m2 seguint així amb el pla de ruralització de la zona


Actualizado 22/10/2010 19:51:14 CET

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El nou hospital de referència de Son Espases va a acollir una superfície enjardinada de gairebé 145.000 m2, al voltant de 15 hectàrees, seguint el pla d'ordenació i protecció paisatgística de la zona del Monestir de la Real i convertint-se, a més, en un dels centres sanitaris amb major zona amb jardí.

En aquest sentit, s'ha creat un talús vegetal que actuarà com una "barrera visual" de totes les instal·lacions industrials de l'hospital, que han quedat soterrades, i a més s'ha completat amb un camí arqueològic que connecta el talaiot i el futur centre d'interpretació de les restes arqueològics, i que té miradors cap al Monestir de la Real i els seus voltants.

També s'han adaptat la zones enjardinades dels voltants de l'hospital per complir amb el pla de ruralització pel que fa a la selecció d'arbres i plantes pròpies de les Balears.

Seguint les línies d'aquest pla, s'ha creat al voltant de Son Espases una zona de protecció paisatgística de 28 hectàrees i el conjunt final de la qual definirà un sistema agrícola central de més 73 hectàrees i amb caràcter d'espai col·lectiu.

Aquesta iniciativa té com fi establir un nou àmbit de protecció de la Real, de manera que tot el conjunt del centre hospitalari i els seus voltants creu una imatge "única" semblant a altres paisatges arrelats de l'illa.

D'altra banda, s'ha portat a terme una modificació del projecte inicial de l'hospital per poder acostar l'edifici industrial al principal i així reduir els recorreguts per augmentar l'eficiència de les instal·lacions i els serveis d'hostaleria.

Finalment, una última mesura adoptada pel Govern ha estat la inclusió d'un apartat específic sobre protecció de l'entorn de Son Espases a la Llei de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible per evitar l'especulació urbanística.