Temporal.- El raïm del 2010 arribaran al costat del paraigua i a la roba d'hivern


Actualizado 29/12/2009 16:43:08 CET

MADRID, 29 Dic. (EUROPA PRESS) -

El raïm del 2010 arribaran acompanyades pel paraigua i la roba d'hivern. Durant demà dimecres i el dia de Nit de cap d'any diversos fronts atlàntics afectaran a la Península i a les Canàries amb precipitacions associades, que seran freqüents i, en ocasions fortes o persistents en la vessant atlàntica i al voltant de l'Estret.

Segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), aquests xàfecs seran menys probables i més febles a l'àrea mediterrània i a les Canàries, i sense arribar al litoral de la Comunitat Valenciana i de Múrcia i a l'arxipèlag balear, on només s'esperen intervals ennuvolats. A més, les temperatures baixaran de manera moderada els dos dies.

La cota de neu, per part seva, estarà al principi per sobre dels 1.500 i els 1.700 metres. Després, en la meitat nord peninsular començarà a baixar progressivament per situar-se a partir de la tarda del 31 a l'entorn dels 900 metres.

Aquests dies, també es registraran ratxes de vent, que bufarà a la Península i Balears del sud-oest moderat, amb intervals de fort en zones altes de l'interior peninsular i en les costes atlàntiques i mediterrànies; i de component oest moderat a les Canàries.

A partir de divendres, és molt probable una disminució gradual de les precipitacions, apareixent des de la tarda de divendres a la de dissabte un període transitori de relativa estabilitat atmosfèrica.

Així, les precipitacions seran febles i limitades al nord-oest peninsular i a les àrees cantàbrica i pirinenca, de neu a partir d'uns 800 metres.

Les temperatures continuaran baixant de manera feble o moderada a l'est peninsular i Balears i es mantindran sense canvis a la resta. El vent, a la Península i Balears serà de component oest moderat i amb intervals de fort en els litorals i zones altes de l'interior; a les Canàries, del sud-est fluix.

A partir de la tarda de dissabte, dia 2, és probable que un nou front atlàntic comenci a produir precipitacions en el nord-oest i oest de la Península, que s'estendran progressivament cap a l'aquest i el sud, de manera que des de dilluns 4 fins al final del període afectin a tot el país, sent més intenses i freqüents en la meitat occidental peninsular, sobretot a Galícia, i menys probables i més febles en el litoral mediterrani i sud de les Canàries.

Les temperatures pujaran de manera generalitzada durant dissabte i diumenge, amb cotes de neu bastant altes, i és probable que baixin al final del període. El vent bufarà, en general, de component oest moderat amb intervals de fort en els litorals i a les zones altes.