Un total de 29 estudiants reben els premis i diplomes del primer 'Balearskills' de Formació Professional


Actualizado 24/2/2009 18:09:49 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, lliurarà aquesta tarda els premis als alumnes de Formació Professional que han resultat guanyadors o seleccionats en la primera edició del 'Balearskills' que ha organitzat la Direcció General de Formació Professional i Aprenentatge Permanent. Aquesta primera convocatòria ha comptat amb la participació de 29 alumnes de 19 instituts de totes les Illes, dels quals 13 corresponen a Mallorca, tres a Menorca, dos a Eivissa i un a Formentera.

A l'acte, que tindrà lloc a la Casa de Cultura de Palma a partir de les 18.45 hores, hi assistirà també el director general de Formació Professional i Aprenentatge Permanent, Miquel Mestre.

El 'Balearskills' és una selecció o competició d'alumnes d'FP de diferents especialitats consistent en la realització d'una sèrie de proves pràctiques que permeten designar els alumnes que representaran a Balears en la competició nacional d'aquest concurs, que tindrà lloc a Madrid el mes d'abril vinent, així com en la fase internacional si queden seleccionats a nivell estatal.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és impulsar la Formació Professional a tot el món i difondre les bones pràctiques dels alumnes per diferents llocs. En aquesta primera convocatòria, el 'Balearskills' s'ha obert a les categories d'Estètica, Cuina, Perruqueria, Instal·lacions Elèctriques, Carrosseria, Tecnologia d'Automòbil i Restaurant-bar.

DUES MODALITATS

D'altra banda, la prova ha comptat amb dues modalitats per designar als representants de les Illes. D'una banda, la modalitat A.Skill amb procés de selecció mitjançant la selecció d'un alumne que reunia els requisits de l'skill corresponent; i, d'altra banda, la modalitat B.Skill amb competició, on la selecció es porta a terme a través de la participació en la competició de l'skill corresponent.

Finalment, han resultat els guanyadors o seleccionats Sandra Molino de l'IES Francesc de Borja Moll (estètica); Jordi Cantó de l'IES Juníper Serra (cuina); Marina Torrens de l'IES Francesc de Borja Moll (perruqueria); Montserrate Mariano Ramis de l'IES Joan Taix (instal·lacions elèctriques); Gabriel Lliteras de l'IES Juníper Serra (carrosseria); Jaume Escalas de l'IES Juníper Serra (tecnologia de l'automòbil) i Christian Etter de l'IES Juníper Serra (restaurant-bar).

D'altra banda, durant l'acte també es lliuraran una placa als directors de l'IES Juníper Serra (Palma); IES Francesc de Borja Moll (Palma); IES Joan Taix (Sa Pobla); IES Isidor Macabich (Eivissa); IES Guillem Colom (Sóller); IES M. Àngels Cardona (Ciutadella); IES Alcúdia (Alcúdia); IES Marc Ferrer (Formentera); IES Calvià (Calvià); IES Cap de Llevant (Maó); IES Algarb de Sant Jordi (Eivissa); IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó); IES Politècnic (Palma); IES Na Camel·la (Manacor); IES Llucmajor (Llucmajor); IES Felanitx (Felanitx); IES Son Pacs (Palma); IES Pau Casesnoves (Inca); i IES Arxiduc Lluís Salvador (Palma).

Alhora, es farà un reconeixement a les empreses i entitats col·laboradores Schneider Electric, Asinem, L'Eina Balear, L'Oreal Professional i Folch Subministres de Perruqueries.