El TSJIB confirma la condemna de 18 anys de presó per a dos homes que van assassinar a un altre de dos trets a Manacor


Actualizado 9/4/2008 19:46:34 CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) va confirmar avui la condemna de 18 anys de presó per a F.J.P.L. i P.R.R. pel delicte d'assassinat amb traïdoria i tinença il·lícita d'armes, després d'haver assassinat en octubre del 2005 a un home al qual coneixien de dos trets d'escopeta a la finca que el primer d'ells posseïa a Manacor (Mallorca).

Amb aquesta sentència, el TSJIB desestima el recurs d'apel·lació interposat pels representants legals de F.J.P.L. i P.R.R. contra l'anterior sentència dictada pel Tribunal del Jurat, per la qual se'ls va condemnar a 17 anys de presó pel delicte d'assassinat amb traïdoria i a un any i mig de presó pel delicte de tinença il·lícita d'armes.

Després del judici, el Tribunal del Jurat va considerar provat que P.R.R. va adquirir una escopeta a la qual se li havien retallat els canons i la culata, de manera que el seu ús no era legal en aquell moment i que F.J.P.L. va portar l'escopeta que havia adquirit P.R.R. a la finca de la seva propietat, deixant-l'allà amb la munició.

Després, el Tribunal va considerar que tots dos es van posar d'acord per matar a J.C.N. Així, P.R.R. cap a les 12.00 hores del 15 d'octubre del 2005, estava a la finca Ses Covetes de Manacor esperant amb l'escopeta carregada a la víctima, qui anava a dirigir-se al lloc perquè un dels individus li portava allà amb el pretext que realitzés un treball.

Una vegada a la finca, F.J.P. va dirigir a la víctima fins al lloc on esperava l'altre processat que, de manera sorprenent, va sortir front al mort i, amb la intenció de causar-li la mort, va fer un primer tret que impacte a la víctima en el pit. Després, va disparar una segona vegada quan la víctima s'havia tornat per fugir, [alcanzándole] a l'esquena.

Aquest segon va disparar va ser el que va provocar la mort de la víctima. Alhora, en la consideració del Jurat es destaca que P.R.R. estant detingut, va oferir una versió de la mort de J.C.N. a la policia i va indicar el lloc on havia amagat l'arma, que va ser trobada després.