Actualizado 30/09/2008 20:00 CET

AMPL.- La policia deté un altre implicat en l'Operació Scala, que se salda ara com ara amb onze arrestats

Cuatro detinguts van quedar ahir en llibertat amb càrrecs

PALMA DE MALLORCA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)

La Policia Nacional ha detingut al llarg del matí d'avui, cap a les 13.00 hores, una altra persona presumptament implicada en la trama de corrupció gestada des del Consorci de Desenvolupament Econòmic de Balears (CDEIB) durant la passada legislatura, i que s'ha saldat de moment amb onze detencions, portades a terme en el marc de l'operació policial Scala contra la corrupció.

Entre les persones arrestades figuren l'ex gerent del CDEIB, Antonia Ordinas, i la seva dona, la soprano Isabel Rosselló. Així, ara mateix encara es troben detingudes a les dependències de la Direcció Superior de Balears un total de set persones. L'últim detingut és una dona que respon al nom de Daniela B. N., de 60 anys, pels presumptes delictes de malversació de fons i suborn.

Alhora, segons informa la policia en una nota de premsa, durant ahir a la tarda, funcionaris del Grup de Delinqüència Econòmica de la Prefectura Superior de Policia de Balears, sota la supervisió de la Fiscalia Anticorrupció i en col·laboració amb l'Agència Tributària, van detenir Manuel S. V., de 46 anys, i a Francisco M. C., de 38, com a presumptes autors d'un delicte de suborn.

Així, des de la Direcció van indicar que és probable que per a alguns detinguts, com Ordinas i la seva dona, la policia esgoti el termini de 72 hores que fixa la llei per tenir detinguda a una persona abans que passi a disposició judicial.

L'operació es va començar ahir a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, que investiga la presumpta trama dirigida per Ordinas per beneficiar a la seva dona i a empreses de persones pròximes, i que podria haver suposat una malversació de fons per valor de 5 milions d'euros. Els detinguts en aquesta operació són empresaris que van treballar pel CDEIB i als quals l'ex gerent va contractar per fer projectes sense el preceptiu concurs públic.

L'operatiu va ser dirigit per la jutgessa d'instrucció 4 de Palma, Piedad Marin, i el fiscal anticorrupció Pedro Horrach. Durant el dia d'ahir es van realitzar sengles registres en els immobles dels sospitosos, entre els quals es va trobar el de Ordinas i Rosselló. Aquesta última figura com la titular d'una empresa -gabinet Alays S.L-, a la qual Ordinas va adjudicar, via el CDEIB, informes per valor de 86.000 euros.

La Fiscalia va obrir diligències arran d'una denúncia interposada per l'actual Govern, que va detectar anomalies en la justificació dels comptes del Consorci. L'executiu va demanar a Ordinas i al llavors director general de Promoció Industrial, Kurt Viaene, que fessin efectiu les quanties que devien. Viaene va tornar els diners, però Ordinas sempre es va negar en rotund assegurant que es tractava de partides necessàries per pagar les elevades dietes.