Actualizado 17/08/2009 20:46 CET

Balears, quarta regió en la qual més van disminuir les vendes de vehicles en la primera quinzena d'agost, amb un 5%

PALMA DE MALLORCA/SANTANDER, 17 Ago. (EUROPA PRESS) -

Les matriculacions d'automòbils van disminuir a Balears durant els primers quinze dies d'agost un 5 % en relació amb el mateix període de l'any passat, tractant-se del quart major descens del país, per darrere de les Canàries (-31,2 %) i Madrid (-21,2 %) i Aragó (-11,3 %).

Aquestes reduccions contrasten amb l'augment registrat a nivell nacional, que s'ha situat en l'1,3%, segons dades de l'Institut d'Estudis d'Automoció (IEA) facilitades per l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles a Motor, Reparació i Recanvis (Ganvam) i als quals va tenir accés Europa Press.

En el conjunt de l'Estat, les matriculacions d'automòbils es van situar en 28.785 unitats durant els quinze primers dies d'agost. La patronal dels venedors ha assenyalat que aquest lleu creixement de les matriculacions a la primera meitat del mes posa de manifest que el mercat automobilístic espanyol "comença a recuperar lleument l'impuls", gràcies a la posada en marxa d'ajudes directes a la compra de cotxes per part de les clientes particulars, que són als quals està dirigit el Pla 2000E.

Així, les lliures d'automòbils en el canal de particulars van arribar a 22.533 unitats en la primera quinzena d'agost, cosa que representa un increment del 19,5% si es compara amb les dades del mateix període del 2008.

D'altra banda, les vendes comptabilitzades en el canal d'empreses de lloguer es van situar en 612 unitats en els primers quinze dies del mes, el que es tradueix en un descens del 63,7%. Ganvam ha explicat que les compres de les llogadores "segueixen ressentint-se de les restriccions de crèdit per parts de les entitats financeres".

Al mateix temps, les lliures de les empreses no llogadores van arribar a 5.640 unitats del començament de mes ençà, cosa que representa una reducció del 28,4% en comparació dels mateixos quinze dies d'agost del 2008.