Actualizado 11/06/2008 21:48 CET

La Cambra de Comerç de Mallorca i ICEX explicaran demà a empreses balears les opcions de negoci a Algèria

PALMA DE MALLORCA, 11 de juny (EUROPA PRESS)

La Cambra de Comerç de Mallorca i l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (Icex) explicaran demà les oportunitats de negoci per empreses balears a Algèria, en una jornada que se celebrarà a partir de les 9.30 hores.

Segons un comunicat, els dos organismes organitzen seminaris gratuïts en els que consellers d'Oficines Comercials d'Espanya en aquests països atendran als empresaris interessats de manera personalitzada. En les sessions participaran també empresaris balears amb experiència de negocis al país africà. El president de la Cambra, Juan Gual, clausurarà la jornada a les 12.30.

En la jornada sobre el mercat algerià participarà la consellera de l'Oficina Comercial d'Espanya a Alger, María Dolores Loureda. Aquesta sessió completa un cicle que ja ha analitzat, durant el mes de maig, les oportunitats del sector turístic a Vietnam i de negocis a Polònia, i que van despertar molt interès entre l'empresariat balear.

Algèria té una població de 33,8 milions d'habitants. És un dels països que conformen el continent Africà, pertany a l'OPEP i està classificat pel Fons Monetari Internacional com un país en vies de desenvolupament.

Segons el comportament mostrat per la seva economia els últims anys, Algèria presenta un ritme de creixement alt situat entorn al 5,44 per cent. El nivell de preus es caracteritza per una taxa d'inflació alta i el saldo comercial mostra un elevat superàvit.