Cort detecta per primera vegada la presència d'una eruga asiàtica invasora a Palma

Cort detecta per primera vegada la presència d'una eruga asiàtica invasora a Palma
CORT - Archivo
Publicado 8/5/2019 14:46:25CET

   PALMA DE MALLORCA, 8 Maig (EUROPA PRESS) -

   El servei municipal de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Palma ha detectat per primera vegada l'eruga asiàtica Cydalima perspectalis a Palma i ha avançat que ja ha actuat amb rapidesa per tractar el focus i realitzar un seguiment de l'evolució d'aquesta espècie invasora, segons ha informat Cort en una nota.

   La detecció de l'eruga es va produir a l'abril en diversos arbustos de les zones verdes de l'Avinguda Antoni Maura, Banc de l'Oli, Hort del Rei i al parc de Ses Fonts, a més d'en el viver municipal de Son Sardina. Totes elles ja s'estan tractant i des de Cort han assegurat que s'està realitzant un seguiment "exhaustiu" de la resposta al tractament.

IMPORTÀNCIA DE LA REVISIÓ PER PREVENIR

   Segons ha recordat Cort, al març es va realitzar una jornada tècnica sobre aquesta espècie invasora, ja que és "molt important" localitzar els primers focus d'activitat per prendre mesures amb l'objectiu d'evitar la dispersió. Aquest tipus d'eruga afecta l'arbust silvestre endèmic de Mallorca, el Buxus balearica, una espècie catalogada d'especial protecció.

   Des del Consistori han posat en focus en la importància d'actuar ràpidament i ha recomanat a particulars que tinguin arbustos que els revisin. Els exemplars amb d'aquest tipus d'erugues presenten fulles defoliades, fils de seda i excrements en el sòl, per la qual cosa si es detecten aquests símptomes es recomana l'ús de productes fitosanitaris, paranys o controls manuals, segons ha informat l'Ajuntament.

LOCALITZADA A EUROPA EL 2007

   L'eruga asiàtica és un lepidòpter de la família Pyrallidae que causa defoliació sobre els boixos i s'identifica per dues franges blanques i fines en els laterals del dors. Després del procés de crisálida, sorgeix una papallona de color blanquinós atreta per les fonts de llum.

   L'espècie és originària de l'est asiàtic i es va localitzar en Europa l'any 2007, introduïda a través de plantes ornamentals importades. La seva propagació ha estat veloç i la seva entrada a l'Estat es va produir en 2014 als Pirineus.

   A Mallorca, la presència d'aquesta eruga es va detectar a la fi de 2018, any des del qual el servei de Parcs i Jardins de Cort ha iniciat inspeccions de forma preventiva a la ciutat, segons ha declarat.

   La seva entrada a Espanya va ser a través dels Pirineus, on és va donar la primera detecció l'any 2014, i des de llavors s'alimenta dels arbusts al nord de Catalunya. A Mallorca, la presència de l''eruga del boix' és va detectar a finals de 2018, i des d'ençà el servei de Parcs i Jardins va començar a anticipar-se per iniciar les inspeccions de forma preventiva a Palma.

Contador

Para leer más