Cort portarà el feminisme i la diversitat afectiu-sexual a les escoles

Publicado 11/7/2019 13:42:07CET
La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas.
La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas.CORT

   Actualment, estan treballant en el contracte per crear aquests nous continguts. L'import màxim de licitació serà de 69.000 euros

   PALMA DE MALLORCA, 11 Jul. (EUROPA PRESS) -

   La regidora de Justícia Social, Feminisme i Lgtbi, Sonia Vivas, ha presentat aquest dijous les novetats de la Plataforma d'Activitats PalmaEduca que l'Ajuntament de Palma ofereix a centre educatius de la ciutat. Aquestes inclouen formacions sobre feminisme i diversitat afectiu-sexual, així com sobre masclisme, violència de gènere i prostitució, entre altres matèries.

   En roda de premsa, Vivas ha explicat que l'objectiu és "portar el feminisme a les escoles", per "educar als nens i nenes en feminisme i polítiques d'igualtat" ja que, tal com ha dit, "dir igualtat és a dir feminisme".

   Segons ha concretat la regidora, volen "treballar perquè els nens i nenes tinguin opcions a formacions específiques en temes de violència de gènere i agressions sexuals".

   Vivas ha assenyalat que aquesta oferta formativa respon una demanda del sector. "Les famílies estan preocupades pel que els passa als seus fills i filles i estan preocupades perquè les seves filles poden tenir problemes relacionats amb agressions sexuals", ha dit.

   L'Àrea està treballant en el contracte per fer realitat aquests nous continguts, que té previst adjudicar a finals d'any. L'import màxim de licitació serà de 69.000 euros.

   El contracte consta de quatre lots: relació sexual igualitària; sensibilització en igualtat, valors feministes i prevenció de la violència masclista; sensibilització sobre la diversitat afectiu-sexual i de gènere i, finalment, sensibilització i prevenció de l'abús sexual infantil.

   Sobre el contingut dels lots, Vivas ha manifestat que "és important que creixin en els valors del feminisme, i entenguin que totes les construccions socials que ens fan tant mal, han de deconstruir-se".

   Així, ha dit que també es vol "obrir els armaris de les escoles, per parlar de la diversitat afectiu-sexual". "No estem parlant de tenir relacions sexuals, sinó de construccions de vida, d'afectes i de famílies", ha assegurat.

   Així mateix, s'inclourà formació sobre masclisme a les xarxes socials, corresponsabilitat o un taller per trencar els mites que justifiquen la violència en la parella. Es preveu també formació sobre la prostitució com a forma de violència cap a la dona.

   Fins que estigui en marxa aquest futur contracte, per cobrir el

   Servei de sensibilització i prevenció de la violència masclista, la regidora ha explicat que ja s'ha publicat un contracte menor amb aquest contingut.

Contador

Para leer más