Publicado 23/01/2019 18:33CET

Eivissa comptar amb un hospital de dia per a pacients amb problemes d'addiccions i malalties mentals

Patricia Gómez anuncia a Eivissa l'hospital de dia de patologia dual
CAIB

EIVISSA, 23 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut del Govern balear obrir a Eivissa un hospital de dia de patologia dual per tractar pacients amb problemes d'addiccions, a més de malalties mentals.

Aquest hospital de dia disposar de vuit places i parar esment majoritriament a pacients amb trastorns per l'ús de substncies.

A més, la consellera balear de Salut, Patricia Gómez, ha presentat a Eivissa altres detalls del Pla de Salut Mental 2016-2022, destacant que gairebé 20.000 persones en les Pitiüses amb algun trastorn de salut mental, a més de familiars i persones cuidadores, podran beneficiar-se de les mesures de prevenció, atenció i rehabilitació que inclou aquest Pla.

Segons han afegit també els responsables del document, a Balears a gairebé 185.000 persones se'ls ha diagnosticat algun tipus de trastorn de la salut mental i unes 5.000 persones pateixen un trastorn greu.

L'any 2019, el Govern té previst també crear a Formentera una consulta d'atenció a les persones amb conductes addictives per ser atesos un dia a la setmana.

La consellera ha destacat que l'objectiu final del Pla és "aconseguir una atenció més propera, personalitzada i de qualitat, que faci efectius els drets del collectiu i que garanteixi als pacients i a les seves famílies el suport que es mereixen i necessiten".

MESURES CONCRETES

A la presentació, des del Govern han destacat que el document ofereix mesures concretes en matria de prevenció, assistncia i rehabilitació.

Així, a l'rea preventiva destaca l'Observatori del Sucidi, el programa d'autocures per evitar la síndrome d'esgotament professional en els professionals de salut mental i el programa 'Temps de nens' per a joves els progenitors dels quals sofreixen algun trastorn.

Els tres programes ja s'estan aplicant i, en el camp assistencial, des del Govern han destacat a més l'obertura d'hospitals de dia de salut mental a tots els sectors sanitaris. En aquest sentit, de manera imminent comenar a operar l'únic que faltava, al Sector Sanitari de Llevant.

Una altra de les accions, en coordinació amb Serveis Socials, ha perms traslladar a 30 de pacients de l'Hospital Psiquitric a diferents residncies. En aquest centre, a més, es crearan quinze places d'hospital de dia i quinze més d'hospitalització per atendre la patologia dual.

Una altra novetat és la inclusió de mesures concretes per atendre malalties de la població immigrada, entre les quals est l'elaboració d'un programa de psiquiatria transcultural o l'augment del nombre d'intrprets i de mediadors.

D'altra banda, tenint en compte que a Balears es calcula que hi ha uns 40.000 nens i joves afectats per un problema de salut mental, el Pla també considera l'atenció a nens i adolescents en una rea assistencial especialitzada diferenciada de l'atenció als adults.

Para leer más