Actualizado 17/08/2009 20:48 CET

Formentera conclou amb èxit un simulacre d'incendi

EIVISSA, 17 Ago. (EUROPA PRESS) -

Formentera va acollir aquest matí un exercici pràctic de simulacre d'incendi forestal de nivell dos en La Mola en el qual van intervenir la Unió Militar d'Emergències, l'IBANAT, la Direcció General d'Emergències, Consell de Formentera, Bombers, Protecció Civil i Policia Local.

L'objectiu d'aquesta jornada ha estat aprofundir en el coneixement de l'entorn i dels sistemes i mecanismes de resposta davant de les emergències en la Pitiüsa menor.

La consellera d'Interior, María Ángeles Leciñena, ha assenyalat que "el temps de resposta dels mitjans locals és immediat i en el cas que un foc forestal augmentés de nivell i calgués la presència de mitjans aeris, aquests tardarien a arribar des d'Eivissa mitja hora".

Amb aquest simulacre s'ha intentat millorar la coordinació i poder oferir una resposta immediata. Leciñena també ha destacat que "l'orografia del terreny a Formentera i també a Eivissa, els converteixen en territoris amb un major índex de risc d'incendis". Així i tot, ha dit que "el fet que en la Pitiüsa Menor hi hagi menys massa forestal fa molt difícil que es pugui donar un foc de gran nivell".