Actualizado 30/09/2008 20:17 CET

El grup Leader d'Eivissa i Formentera produeix un vídeo sobre el paisatge rural d'Eivissa i Formentera

EIVISSA, 30 de Setembre (EUROPA PRESS)

La consellera de Política Agrària del Consell Insular d'Eivissa va donar a conèixer avui la producció del vídeo sobre el paisatge rural d'Eivissa i Formentera impulsat pel Grup Leader pitiús, una cinta on s'exposa el cicle anual en els treballs i ocupacions del sector primari pitiús incidint en la seva afecció al paisatge rural tradicional.

Així, 'El pagés i el paisatge' mostra, en 55 minuts, de quina manera l'home s'ha adaptat a l'entorn, el temps que li porta canviar-lo i quin és el resultat final d'aquesta acció. Aquest projecte s'exhibirà en centres educatius de les illes i entre particulars i col·lectius "que mostrin interès al seu coneixement".

El Grup Leader d'Eivissa i Formentera treballa de manera conjunta amb altres col·lectius del país per debatre estratègies de conservació del paisatge rural tradicional i treballar en projecte pilot comuns. Dins d'aquesta cooperació representants d'aquesta entitats en diferents enclavaments es reunien durant tota la jornada d'ahir i d'avui per donar-los a conèixer les particularitats del paisatge eivissenc.

Als encontres assisteix a més el catedràtic d'Ecologia de la Universitat d'Alcalá de Henares, Antonio Gomez, i el gerent d'un Grup Leader de Cantàbria, Ricardo Arce.