L'Arxiu del So i de la Imatge del Consell rep el fons audiovisual de la Fundació Sa Nostra

Publicado 28/11/2019 18:03:40CET
El conseller d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, Josep Lluís Colom,  i el president de la Fundació Sa Nostra Caixa de Balears, Jaime Canudas.
El conseller d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, Josep Lluís Colom, i el president de la Fundació Sa Nostra Caixa de Balears, Jaime Canudas. - CONSELL DE MALLORCA

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha signat aquest dijous en nom del Consell de Mallorca l'acceptació de la donació del fons audiovisual de la Fundació Sa Nostra Caixa de Balears, juntament amb el seu president, Jaime Canudas, a l'Arxiu del So i de la Imatge de l'Illa (ASIM).

   Segons ha informat la institució insular en una nota, el fons audiovisual comprèn un total 2.516 arxius en format de vídeo i 14.500 fotografies que recullen les activitats de l'Obra Social de Sa Nostra des de 1990 fins al 2010.

   Entre elles destaquen conferències, entrevistes, cursos, exposicions i actes diversos. També hi ha una sèrie d'entrevistes de personalitats del món de la cultura i de l'art gravades en vídeo.

   Des del Consell han explicat que Sa Nostra va fer, durant prop de vint anys, difusió de les pel·lícules fonamentals de la història del cinema, que s'ha conservat en còpies dels films exhibits i en la revista Temps moderns. La col·lecció sencera està valorada en gairebé 18.000 euros i el Consell s'ha compromès a conservar-la i a fer difusió.

   Cal recordar que l'ASIM va ser creat el 1999 per localitzar, recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic, audiovisual i fonogràfic produït a Mallorca o relacionat amb l'illa, de qualsevol època, temàtica, format o suport.

Contador

Para leer más