Maó acull una exposició sobre Tutankhamon amb peces del Museu Egipci de Barcelona

Publicado 5/7/2019 16:36:42CET

   MENORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

   El centre Ca n'Oliver de Maó acollirà des d'aquest dissabte una exposició sota el títol 'Tutankhamon: imatges d'un tresor sota el desert egipci', que es podrà visitar fins al 27 d'octubre i que ha estat organitzada per l'Ajuntament de Maó i el Museu Egipci de Barcelona.

   La mostra inclou 50 peces originals procedents del fons del Museu Egipci de Barcelona entre les quals destaquen un ushebti del príncep Khaemuaset, quart fill de Ramsés II (Regne Nou, Dinastia XIX, 1307-1196 a. de C.), una tapa de sarcòfag de l'època Ptolemaica (304-30 a. de C.) o una màscara funerària, també de l'època (època Ptolemaica.

   D'altra banda, una exposició de fotografies traslladarà als visitants a la troballa de la tomba de Tutankhamon i els seus principals protagonistes: Howard Carter i Lord Carnarvon.

   Es tracta d'una selecció de 65 imatges del fotògraf oficial de l'excavació, Harry Burton, de les més de 3.500 fotografies que va realitzar al llarg dels deu anys que van durar els treballs a l'interior de la tomba.

   Finalment, la mostra es complementa amb una maqueta a escala de la tomba del faraó que reprodueix la càmera sepulcral, amb les seves capelles i el sarcòfag i, a més, una mostra dels llibres originals publicats sobre el descobriment.

Contador

Para leer más