MÉS planteja la connexió del transport públic entre els municipis de Calvià, Marratxí, Palma i Llucmajor

26M.- MÉS Planteja La Connexió Per Transport Públic Dels Municipis De Calvià, Marratxí, Palma I Llucmajor
MÉS PER MALLORCA
Publicado 8/5/2019 14:51:11CET

   La formació porta al seu programa la construcció d'un trambus que interconnectaria Palma i l'Arenal de Llucmajor

   PALMA DE MALLORCA, 8 Maig (EUROPA PRESS) -

   La candidata de MÉS per Mallorca al Consell, Bel Busquets, juntament amb el candidat a l'alcaldia de Palma, Antoni Noguera i el de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, han presentat les propostes de la formació per unir els serveis de transport públic entre els municipis de Calvià, Marratxí, Palma i Llucmajor.

   Segons ha informat la formació en un comunicat, Busquets ha destacat que gràcies a la seva formació el REB contempla "que el transport públic urbà i interurbà sigui un servei essencial".

   Per això, ha dit, es pot fer "que l'EMT tingui una dimensió metropolitana". Busquets ha explicat que aquestes ajudes són les que reben des de fa dècades a Canàries.

   "Rebien entre 20 i 30 milions aproximadament per a inversions en transport públic, la qual cosa constata que amb pocs diners podem ampliar aquests serveis de l'EMT", ha explicat Busquets.

AMPLIACIÓ DE DIVERSES LÍNIES D'AUTOBUSOS

   L'actual alcalde de Marratxí ha afegit que es continuarà amb l'ampliació de la línia 10 i la línia 3, a més de planejar l'ampliació de la línia 14, 10 i els NitBus 43 i 44.

   Canyelles ha assenyalat que l'objectiu és "obrir el debat públic sobre la idoneïtat de crear un ens metropolità per coordinar els ajuntaments de Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor" per desenvolupar així les competències.

   El número u de MÉS Per Palma, Antoni Noguera, ha incidit que "davant la dreta que vol tornar al passat", la seva formació parla "del futur de les persones i de com fer més eficients els serveis" que els poders públics ofereixen.

   Noguera ha assenyalat la necessitat de dotar d'eines als municipis de l'àrea metropolitana. "Ens avala la gestió dels municipis de Palma, Marratxí i Llucmajor, sabem quins són les necessitats i els avantatges d'un marc administratiu comú", ha conclòs el candidat.

Contador

Para leer más